Mircea Geoană: „Trăim un moment de transformare din temelii al modelului politic, economic și geopolitic” | Banatul Azi

Data:

spot_img

Mircea Geoană: „Trăim un moment de transformare din temelii al modelului politic, economic și geopolitic”. Secretarul general adjunct al NATO a fost prezent la dezbaterea „Antreprenoriatul românesc: cum stimulăm competitivitatea și creșterea valorii adăugate?”, care a avut loc sâmbătă, la Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timișoara.

În cadrul dezbaterii a luat cuvântul și Florica Chiriță, președinta Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Timiș, dar și Anda Pescariu, medic cardiolog, membră „România Renaște!” și  a asociației „Vocea Femeii în Comunitate”.

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

La dezbatere au fost prezenți și Mihai Iacob, președintele Societății de Medicină de Familie Timiș, dar și Adrian Bădescu, antreprenor, fondator al Medici’s, dar și președintele Clubului Economic Nord-American.

Investiții străine și promovarea produselor autohtone

Florica Chiriță, Președinta Camerei de Comerț, a spus câteva cuvinte depre rolul instituției în ceea ce privește antreprenoriatul local. 

„Sunt onorată pentru că este a doua oară când Camera de Comerț găzduiește o nouă întâlnire la care invitat este Excelența sa, Mircea Geoană.

Citește și: George Simion este candidatul AUR la prezidențiale

Astăzi mișcarea „România Renaște”, reunește la Timișoara oameni atât de mulți, diverși dar și frumoși. (…) Sprijinim internaționalizarea prin atragerea investițiilor străine, dar și promovarea peste hotare a produselor autohtone.

Au participat peste 300 de persoane. Dezbaterea a fost interactivă

Organizăm anual misiuni economice atât în Spațiul Schengen, cât și extracomunitar”, spune Florica Chiriță, Președinta CCIAT (Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură) Timiș.

Sala de conferințe a fost plină. La eveniment au participat peste 300 de persoane. La finalul conferinței, publicul a avut ocazia să pună și întrebări, dezbaterea fiind una interactivă.

Subiectul principal al dezbaterii a fost identificarea problemelor actuale la nivel de dezvoltare economică a României, care sunt principalele soluții care există, dar și ce au făcut fie în prezent, fie în trecut alte națiuni pentru a se redresa economic.

O nouă strategie economică

Mircea Geaonă consideră că o țară cu mult potențial trebuie să invețe să anticipeze problemele care pot apărea pe parcurs și să încerce să gândească o nouă strategie economică, la nivel de societate, mediul este unul foarte dinamic, plin de schimbări.

„Trăim un moment de transformare din temelii al modelului politic, economic și geopolitic al planetei. (…) este un moment de transformare.

Toate națiunile care au reușit, de-a lungul istoriei în clubul națiunilor dezvoltate, bine rânduite, gospodărite bine, cum s-ar spune aici în Banat, sunt fără excepție națiunile care au avut capacități să inoveze.

Să anticipeze atunci când modelul economic, contractul social, modul de organizare la nivel de afaceri își atinge limitele și să-și anticipeze din mers, modelul următor, pentru a putea, nu doar să ajungă în vârf, dar și să ajungă în top”, este de părere Mircea Geoană.

Continuarea în Banatul Azi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: banatulazi.ro)

spot_imgspot_img
Banatul Azi
Banatul Azihttps://www.banatulazi.ro/
Banatul azi este o publicație regională, cu un conținut generalist, care combină jurnalismul clasic cu editoriale, reportaje, interviuri, cu cel de tip new-media, care pune un puternic accent pe partea video.
1 COMENTARIU
  1. „Trăim un moment de transformare din temelii al modelului politic, economic și geopolitic”. E posibil domnule Geoană, dar nu în România. Spun asta cu mâna pe inimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related