Nababii Primăriei Iași sunt neamuri între ei, au salarii uriașe, dosare penale și sporuri fictive – Lista completă

Data:

Nababii Primăriei Iași sunt neamuri între ei, au salarii uriașe, dosare penale și sporuri fictive – Lista completă. Secretara lui Mihai Chirica este plătită cu 2.000 de euro net/lună. Șeful îi dă un spor de 40% în mod fraudulos, susține Reporter de Iași. Soțul ei lucrează tot în Primărie. Gabriel Harabagiu, fostul viceprimar, ia spor de 20% deși n-are nicio atribuție în derularea proiectelor europene. Are mai multe dosare penale alături de primar.

Vasile Tiron este plătit cu 16.000 de lei net/lună, luând un spor de 40%! Este inculpat în Dosarul Revelionul, unde a scos castanele din foc în locul lui Chirica. Sporul lui Tiron este fraudulos, prestațiile sunt fictive. Traducătoarea lui Mihai Chirica este plătită cu 14.500 de lei net/lună! Și-a adus și cumnata în Primărie. Toate pilele din PNL, cumătrii și finii primarului au fost angajate în Primărie și iau sporuri. Salariile nete de 10.000 de lei au devenit o banalitate. 650 de oameni consumă lunar un buget de 1,7 milioane de euro, adică o medie de 2.600 euro brut/angajat, titrează publicația Reporter de Iași.

Citește și Cea mai mare problemă a constructorilor autostrăzii Piteşti-Sibiu: sătenii nu vor să muncească. Preferă ajutoarele sociale

Publicația a dezvăluit în ultimele două săptămâni că primarul a semnat personal sporuri pentru proiecte europene care au fost reziliate și anulate. Funcționarii au continuat să fie plătiți fraudulos, pentru a rămâne loiali. Cei mai bine plătiți din Primărie sunt inculpați în dosarele DNA și DIICOT din ultimii ani. În luna noiembrie a anului trecut, din bugetul local, adică din banii ieșenilor, s-au plătit 550.000 de lei bonificații pentru implementarea proiectelor cu finanțare UE. Și asta deși unele fuseseră complet ratate. Dacă extrapolăm la 42 de luni, aproximativ trei ani și jumătate, înseamnă un cost salarial suplimentar de peste 4,5 milioane de euro. Adăugate la salariile din Primărie care oricum sunt foarte mari, 1.500 de euro net lunar fiind o banalitate.

În total, Primăria Iași, aparatul propriu și Direcția de Administrare a Patrimoniului, numără aproximativ 640 de salariați care înseamnă salarii brute de 16-17 milioane de euro anual. De sporurile pentru proiectele UE au beneficiat și cei care au muncit efectiv, dar și pilele și protejații primarului, rubedeniile sau salariații înregimentați politic.

Salariul primarului Chirica și al viceprimarului Juravle se calculează după o formulă. Coeficientul funcției, 9 la Chirica și 8 la Juravle, se înmulțește cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată din 2021, adică la 2.300 de lei. Așadar, la Chirica 2.300 lei X 9 = 20.700 lei. La care se adaugă un spor de maxim 50% pentru implicarea în proiecte cu finanțare europeană. Valoarea procentului e în pixul primarului, atât pentru el cât și pentru toți subordonații. Sporul se plătește din bugetul local și nu din fonduri UE. Mai multe puteți citi în publicația Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related