NATO, mai divizată ca oricând cu privire la poziţia faţă de Rusia

Data:

NATO nu reuşeşte să adopte o poziţie unitară faţă de Rusia. Partenerii răsăriteni ai NATO joacă un rol neobișnuit de central. În rândul lor se fac auzite, însă, şi tonuri stridente.

Alianța Nord-Atlantică este mai divizată ca oricând cu privire la poziţia faţă de Rusia în contextul escaladării conflictului din Ucraina.

„SUA și Marea Britanie sunt în favoarea unei linii dure și a descurajării. Germania, Franța și Italia pun accentul pe dialog. Iar un al treilea grup, în jurul Bulgariei, Ungariei și Slovaciei, dorește să rămână în afara conflictului și a desfășurării de trupe. În mod normal, Germania reprezintă o verigă de legătură moderată între grupuri. În acest moment însă nu se întâmplă aşa din cauza lipsei de leadership”, a declarat , pentru DW, Stefan Meister, expert în Europa de Est la Societatea Germană pentru Politică Externă (DGAP). 

Articolul integral, în Deutsche Welle!

  • Citește și: Ce trebuie să faci dacă ești infectat sau dacă ești contact direct cu o persoană infectată cu SARS-COV-2 (presshub.ro)
  • spot_imgspot_img
    Deutsche Welle
    Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
    Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_img

    Distribuie articolul

    spot_img

    Știri de astăzi

    Mai multe articole similare
    Related

    Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

    Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

    O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

    O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...