Nicușor Dan crește în opțiunile bucureștenilor | SONDAJ publicat de Nicușor Dan

Data:

Nicușor Dan crește în opțiunile bucureștenilor. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile locale, 46,1% din repondenții unui sondaj au menționat că ar vota tot cu actualul primar al Bucureștiului.

Pe locul al doilea, în opțiunile electoratului, se află Cristian Popescu Piedone, pe care-l preferă 41,1% din votanți.

Candidatul comun al PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, este la mare distanță în urma primilor doi, cu doar 10,1% din voturi.

Nicușor Dan a câștigat 6% în opțiuni

Sondajul de opinie a fost realizat la comanda candidatului independent la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, în perioada 10-17 aprilie 2024, pe un eșantion de 1800 de repondenți.

În martie, Piedone era primul loc în preferințele bucureștenilor pentru primar general, conform de asemenea unui sondaj comandat de Nicușor Dan.

Atunci, peste 40% dintre respondenți au spus că l-ar alege pe actualul primar al Sectorului 5 pentru această poziție. Pentru Nicușor Dan optau în urmă cu o lună doar 39,3% din voturi.

Citește și: Piedone pe primul loc în preferințele bucureștenilor pentru primar general. Sondajul, comandat de Nicușor Dan

Alianța PNL-PSD, pe primul loc la București

Situația se schimbă când vine vorba de partide și alianțe. Astfel, pentru Consiliul General al Municipiului București, cetățenii ar opta în primul rând pentru alianța PSD-PNL. 37,1% ar vota cu lista comună a celor două partide.

Pe locul al doilea iese Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei), cu 28,4% din opțiunile de vot.

Pe locul al treilea e AUR, iar pe 4 PUSL. REPER trece pragul electoral, cu 5,7% din voturi.

Nicușor Dan crește în opțiunile bucureștenilor. Alt sondaj îl dă pe Nicușor Dan pe primul loc

Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj comandat de Digi24 și realizat de AtlasIntel, o firmă americană de sondare a opiniei publice.

Nicușor Dan ar obține 37,1% din voturi în cursa pentru cel de al doilea mandat de primar al Capitalei. Cristian Popescu Piedone ar fi pe locul al II-lea, cu 30% din voturi.

Candidatul PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, ar aduna doar 17,4% din voturi, arată sondajul de opinie realizat la începutul lunii aprilie.

Mihai Enache, candidatul AUR, ar fi votat de 4,9% din bucureșteni.

Citește și: Nicușor Dan îl depășește pe Piedone cu 7%, potrivit unui sondaj comandat de Digi24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Ziua Mondială a Libertății Presei. Despre jurnaliștii corecți și despre propagandiști

Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită în fiecare...

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit produse alimentare

PNL Piatra-Neamț acuză PSD că a împărţit în mai...

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...