Nicușor Dan trimite Poliția Locală în stradă, după demiterea șefului acesteia

Data:

Nicușor Dan trimite Poliția Locală în stradă. Primarul Capitalei a afirmat că instituția va fi reorganizată, după demiterea șefului Daniel Rășică, şi vor fi aproximativ 200 de oameni pe teren, cu atribuţii în ordinea publică, în contextul în care acum sunt 130.

Nicușor Dan vrea servicii de control funcționale, după situația din parcul IOR. „La Poliția Locală nu simțim că avem o poliție locală în București. În afară că sunt niște polițiști locali care patrulează prin parcuri…

Nu vedem polițiști locali pe străzi cum ar fi normal, nu îi simțim, sunt multe probleme pe control, la construcții, mediu – aici e chestiunea cu parcul IOR – , la taximetrie, și atunci e nevoie de un suflu nou la Poliția Locală”, a declarat primarul Nicușor Dan la Digi24.

200 de agenţi de teren, nu 130

„Pasul următor (după schimbarea șefului Poliției Locale – n.r.) e cum o să fie organigrama, cât de mulți oameni vor fi în teren, structura fiecăruia din compartimente și acești pași următori sunt pregătiți. Se va schimbă instituția cu totul, nu doar șeful.

O să avem 200 oameni, agenți, în teren. Acum sunt 130. Aceste servicii de control care nu funcționează așa cum trebuie vor funcționa – disciplină în construcții, mediu, taximetrie, agenți economici”, a mai spus edilul.

Citește și De ce nu vor România și Polonia energia verde produsă acasă

El a fost întrebat care sunt zonele cele mai vulnerabile în Bucureşti, unde ar trebui să fie Poliţia Locală şi nu este. „Vreau să spun şi lucruri bune despre acest oraş. Bucureştiul este un oraş sigur. Adică, citim ştiri ce se întâmplă în Suedia, ce se întâmplă la Rotterdam. (…)

Pe ordinea publică cred că chestiunile care îi deranjează pe bucureşteni sunt fenomenul de graffiti, peste tot în oraşul ăsta vezi clădiri şi alte obiecte publice care sunt mâzgălite şi fenomenul care nu e la noi, dar putem să contribuim prin prevenţie, curăţenie în anumite zone.

Asta cred că deranjează cel mai mult din punct de vedere al ordinii publice un bucureştean”, a explicat primarul Capitalei, potrivit News.ro.

Sursa foto – AGERPRES

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...