Noi dovezi video arată cum soldații ruși au executat ucraineni civili în Bucea

Data:

Declarațiile unor martori și înregistrările video obținute de The New York Times arată cum parașutiștii ruși au executat cel puțin opt bărbați ucraineni în Bucea, suburbie a Kievului, pe 4 martie, o potențială crimă de război.

Jurnaliștii americani menționează că este ultima dată când bărbații sunt văzuți în viață: în două videoclipuri, parașutiști ruși îi împing sub amenințarea armei de-a lungul unei străzi din Bucea. Unii dintre captivii ucraineni sunt cocoșați, ținându-se de curele celor din fața lor. Alții au mâinile peste cap.

„Mergi la dreapta, cățea”, le ordonă unul dintre soldați.

Videoclipurile, filmate pe 4 martie de o cameră de securitate și de un martor aflat într-o casă din apropiere și obținute de The New York Times, sunt cea mai clară dovadă de până acum că bărbații au fost în custodia trupelor ruse cu câteva minute înainte de a fi executați.

„Ostatici zac acolo, lângă gard”, spune persoana care filmează unul dintre videoclipuri. El numără: „Unul, doi, trei, cu siguranță, patru, cinci, șase…”

În total, nouă persoane sunt reținute. Bărbații sunt forțați să se pună la pământ, inclusiv unul purtând un hanorac cu glugă albastru deschis.

Videoclipul se termină. Dar opt martori au povestit pentru The Times ce s-a întâmplat în continuare. Soldații i-au luat pe oameni din spatele unei clădiri de birouri din apropiere pe care rușii o capturaseră și i-au transformat într-o bază improvizată. Au fost împușcături. Captivii nu s-au întors.

Un videoclip cu dronă filmat o zi mai târziu, pe 5 martie, obținut tot de The Times, este prima dovadă vizuală care confirmă relatările martorilor oculari.

A arătat cadavrele care zăceau pe pământ lângă clădirea de birouri de pe strada Yablunska 144, în timp ce doi soldați ruși stăteau de pază lângă ei. Printre cadavre, era vizibilă o haină de un albastru strălucitor – captivul în hanoracul deschis.

Dovezile video pot fi văzute aici.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...