Noul sediu al Studioului TVR Craiova și-a dublat valoarea la a treia autorizație de construire

Data:

Noul sediu al Studioului TVR Craiova și-a dublat valoarea la a treia autorizație de construire. Au trecut peste șase ani de la demararea lucrărilor, însă construcția este departe de a fi finalizată.

Primăria Craiova a emis o nouă autorizație de construire pentru clădirea Studioului Teritorial Craiova al Televiziunii Române, din Calea Unirii nr. 62.

Este a treia de la începerea lucrărilor, în 2017, după ce anterioarele au expirat. Între timp, și suma necesară pentru realizarea sediului s-a dublat.

Prima autorizație de construire a fost eliberată pe 9 februarie 2017 pentru ”Construire Studio de Televiziune Teritorială Craiova P+2″, cu o suprafață construită de 645 mp și desfășurată de 1979 mp, cu fundații și cadre din beton armat, zidărie din cărămidă și acoperiș tip terasă. 

Citește și: Birocraţia lasă elevii flămânzi. Firmă chemată să semneze contractul chiar în ziua de finalizare a acestuia

Noul sediu al Studioului TVR Craiova, realizat teoretic în 4 luni

Valoarea lucrărilor declarată în document a fost de 4.730.067 lei (calculată în funcţie de suprafaţa construită desfăşurată a construcţiilor ori valoarea lucrărilor de construcţii şi instalaţii aferente din avizul general al investiţie).

Durata de execuţie a lucrărilor menționată în AC era de 12 luni, „calculată de la data începerii efective a lucrărilor (anunţată în prealabil), situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.

Piatra de temelie a fost pusă în noiembrie 2017, în prezența mai multor parlamentari și directori din TVR.

Terenul folosit pentru edificarea construcției are puțin peste 3.000 mp și aparține statului, fiind în administrarea Societății Române de Televiziune – Studioul Teritorial Craiova, conform certificatului de urbanism emis ]n decembrie 2015.

Citește și: După ce a cerut opinia colegului de partid, Alina Gorghiu a ajuns la concluzia că justiția funcționează perfect

Noul sediu al Studioului TVR Craiova. Proiect clădire

Autorizația a fost prelungită pe 10.11.2018, până la 10.11.2019, însă, evident lucrările erau departe de a fi gata.

Cum valabilitatea nu mai putea fi extinsă din nou, municipalitatea a emis o nouă autorizație pe 15 ianuarie 2020, pentru continuarea lucrărilor.

Articolul integral, în Știri Craiova


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related