Numărul datornicilor la Primăria Oradea a crescut cu 26% în ultimul an. Municipalitatea ia măsuri pentru recuperarea banilor

Data:

Un rău nu vine niciodată singur. Întâi a fost pandemia, apoi inflaţia, după care războiul. Bugetele orădenilor au fost lovite succesiv. Când oamenii au trebuit să aleagă între hrană şi încălzire ori taxe şi impozite, decizia a venit de la sine.

„În perioada 2021-2022 numărul restanţierilor a crescut cu 26% în cazul persoanelor fizice şi cu 3,6% în cazul firmelor”, spune directorul economic al Primăriei Oradea, Eduard Florea.

Astfel, numărul orădenilor cu datorii a urcat, de la 15.033 de persoane în 2021, la 19.000 de persoane anul trecut, iar cel al persoanelor juridice cu restanţe a crescut de la 2.020 la 2.093.

În ciuda acestei creşteri, cuantumul sumelor datorate a scăzut de la 30,8 milioane lei în 2021, la 27,7 milioane lei în 2022 în cazul persoanelor fizice şi s-a menţinut la 26,6 milioane lei în cazul celor juridice.

Explicaţia e simplă. În ultimii ani municipalitatea le-a oferit restanţierilor posibilitatea să scape de penalităţi dacă îşi achită integral datoriile până la 30 noiembrie. Facilitatea a fost reînnoită în martie şi pentru anul în curs, iar Primăria se aşteaptă ca de ea să profite 3.000 de contribuabili.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Guvernul a schimbat regulile de intrare în grevă chiar în timpul protestului profesorilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori nu le consideră relevante, alții nu vor să comenteze

O altă perspectivă despre testele PISA: unii profesori consultați...

Accident mortal la Galați – microbuz plin cu pasageri, răsturnat

Accident mortal la Galați - microbuz plin cu pasageri,...

Aeronavele pot opera zboruri la Craiova și pe Gerul Bobotezei

Aeroportul Internațional Craiova a fost dotat cu echipamente de...