O campanie fără conținut. De ce lipsesc dezbaterile electorale sau confruntările de proiecte | Revista22

Data:

spot_img

O campanie fără conținut. De ce lipsesc dezbaterile electorale sau confruntările de proiecte și idei în acest an?

Campania este o manevră perversă de subminare a democrației reale și de blocare a oricărei schimbări generatoare de reforme. E o campanie pentru stagnare, pe care cei de la putere o numesc stabilitate.

După ce am fost speriați la începutul anului cu riscurile pe care le prezintă aglomerarea mai multor rânduri de alegeri într-un singur an, motiv pentru care era absolut necesar să se comaseze alegerile locale și cele europarlamentare, ca să nu surmenăm electoratul.

Citește și: Donald Trump condamnat. Primul președinte american găsit vinovat într-un proces

O campanie fără confruntări de proiecte și idei

Iată-ne că ne apropiem de dublul scrutin din 9 iunie fără să constatăm vreo urmă de emoție, fără nicio confruntare pe proiecte și idei și, ceea ce este mai trist, fără nicio urmă de interes aparent din partea alegătorilor.

O campanie mai ternă și mai lipsită de conținut nu a mai existat în scurta noastră istorie post-decembristă: ai zice că ne-am săturat de exercițiul democratic înainte să-l înțelegem pe deplin.

Singurul spectacol politic mai animat este competiția electorală pentru Primăria Generală a Capitalei, pe care se concentrează de altfel și televiziunile de știri, care ignoră aproape cu desăvârșire alegerile din teritoriu.

Citește și: De veghe-n lanul cu șacali. Profesor de biologie: „Este cel mai mare dezechilibru la ora actuală!”

Piedone face promisiuni fantasmagorice. Firea duce o campanie calmă

Dar nici măcar această cursă nu generează prea multe emoții, căci majoritatea sondajelor, inclusiv cele realizate de case apropiate de PSD, PNL sau PUSL, îl dau câștigător pe Nicușor Dan, iar Gabriela Firea și Cristian Popescu-Piedone se bat pentru locul al doilea, sperând un scor onorabil.

În funcție de care se vor poziționa în următoarele bătălii politice, căci Piedone va fi probabil consilier municipal, iar Gabriela Firea va decide dacă va accepta sinecura din Parlamentul European sau va continua lupta pentru putere în PSD.

În tot cazul, Piedone plusează disperat, cu promisiuni fantasmagorice, de genul gratuității transportului în comun.

Iar Gabriela Firea a făcut până acum o campanie calmă, constructivă, presărată și ea cu promisiuni generoase, menită să șteargă amintirea scandalului „azilelor groazei” și al falimentării financiare a Capitalei în timpul mandatului său.

Nicușor Dan a fost nevoit să comunice mai mult decât a făcut-o în întregul său mandat, mizând pe realizările sale concrete, pe o administrare corectă a fondurilor și pe imaginea sa de independent.

Continuarea în Revista22


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: revista22.ro)

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden

Analiză: Kamala Harris și Joe Biden. Constantin Dan Cazacu...

Software-ul controversat folosit de Simion în campania sa propagandistică | Aktual24

Software-ul controversat folosit de Simion în campania sa propagandistică...

Statele UE trebuie să propună candidații pentru noua Comisie Europeană până pe 30 august

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a cerut...