O firmă din fieful baronului PSD Paul Stănescu ar putea primi 235 de milioane de lei de la stat

Data:

O firmă din fieful baronului PSD Paul Stănescu ar putea primi 235 de milioane de lei de la stat Este vorba despre Vivendi Food, care a primit cel mai mare punctaj la evaluarea pentru finanțarea de la stat a unor proiecte de procesare a alimentelor.

Compania cu sediul în Slatina (Olt), fieful baronului PSD Paul Stănescu, a cerut 235 de milioane de lei. Acționar unic și administrator al Vivendi Food este Mihai Răzvan Țigănilă, inculpat într-un dosar DNA din 2013, a dezvăluit G4Media.ro.

Finanțarea va veni din bugetul de stat, prin Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), o instituție subordonată Ministerului Agriculturii. Site-ul AFIR nu dă detalii despre proiectul depus de firma Vivendi, iar Mihai Răzvan Țigănilă nu a răspuns la nici unul dintre telefoanele asociate cu companiile sale.

Guvernul Ciolacu a lansat anul trecut schema de subvenții pentru investiții în industria alimentară numită INVESTALIMENT. Gestionarii subvențiilor de la bugetul de stat sunt Ministerul Agriculturii condus de Florin Barbu, considerat omul baronului PSD Paul Stănescu, și AFIR. Fondurile distribuite nu au legătură cu UE, așa că eventualele nereguli nu pot fi anchetate de Parchetul European, ci doar de autoritățile române.

Citește și: Comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare. PSD și PNL s-au înțeles pe strategia electorală

O firmă din fieful baronului PSD cu doar doi angajați

Potrivit G4Media.ro, firma Vivendi Food avea în 2022 doar doi angajați, potrivit Ministerului Finanțelor. Cele mai recente date financiare disponibile arată că firma a avut în 2022 o cifră de afaceri de 64 de milioane de lei și un profit de 1,7 milioane de lei. Firma a avut până în decembrie 2023 sediul în Slatina, pe Strada Sevastopol.

De notat că firma cu doi angajați, puțin cunoscută pe piața agroalimentară, a primit de la AFIR un punctaj mai mare decât firme cu istoric semnificativ în industrie, precum Cristim sau Aldis.

Citește și: Alianța Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile din 2024

Potrivit G4Media.ro, acționarul și administratorul firmei este Mihai Răzvan Țigănilă. El a fost inculpat într-un dosar DNA din 2013 care privea o schemă infracțională derulată prin peste o sută de firme în industria cărnii.

Țigănilă era acuzat de DNA că ar fi avut rolul de asociat la mai multe firme- fantomă implicate într-un circuit evazionist intracomunitar. Pe portalul instanțelor nu apare informația dacă acest dosar a fost trimis în instanță. Țigănilă nu a răspuns la apelurile G4Media pe numerele de telefon ale companiilor sale din Recom pentru a ne spune ce s-a întâmplat cu dosarul DNA.

Citește investigația integral, în G4Media.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum a devenit un han sediul central al Băncii Naționale a României

Cum a devenit un han sediul central al Băncii...

3 moduri în care porți purta rochiile din voal

3 moduri în care porți purta rochiile din voal

Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu? | DW

Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și...

Utilizarea marketingului video în strategia ta de promovare online

Utilizarea marketingului video în strategia ta de promovare online