O licitație anulată de Primăria Galați, reluată după ce firmele participante au câștigat contestațiile

Data:

Bulevardul George Coşbuc din Galați are mare nevoie de modernizare, realitate de care e conştientă şi Primăria municipiului. Dovadă că a depus acest proiect pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În septembrie anul trecut, Primăria Galaţi a lansat o licitaţie pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a bulevardului George Coșbuc, Etapa I – lucrări drum și rețele edilitare apă-canal. Procedura a fost iniţiată sub incidența unei clauze suspensive, contractul cu ofertantul declarat câștigător urmând să fie încheiat numai în măsura în care fondurile necesare vor fi asigurate prin semnarea finanțării cu Ministerul Dezvoltării. Iar valoarea investiţiei nu e deloc modestă – 63.928.288 de lei fără TVA -, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – preţ”.

Ofertanţii nu s-au lăsat aşteptaţi. Două asocieri de firme au depus oferte.

În februarie anul acesta, procedura s-a împotmolit: „Pentru că nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă, licitația pentru modernizarea bulevardului George Coșbuc, etapa I – lucrări drum și rețele edilitare apă-canal, a fost anulată pe 15 februarie 2023”, scria „Viaţa liberă”. În mod obişnuit, Primăria ar fi trebuit să lanseze o nouă licitaţie pentru acest obiectiv, dar acest fapt nu s-a întâmplat. Procedura anulată în februarie este repusă în derulare.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, rapoartele elaborate de Primărie în cadrul procedurii au fost ţinta mai multor contestaţii soluţionate favorabil de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: „Bode nu a plagiat”, a hotărât Comisia Națioanlă de Etică după ce a analizat 27 de pagini din teza lui de doctorat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related