Grădina comunitară din Oradea, locul unde oricine poate învăța agricultură sustenabilă

Data:

Indiferent că stau la bloc și își doresc să mănânce castraveți sau ardei cultivați de ei ori că stau la casă și vor să învețe cum pot cultiva legumele în armonie cu natura, orădenii sunt invitați la un curs de permacultură. Lecțiile despre legumicultura sustenabilă se vor ține în singura grădină comunitară din Oradea, un loc unde oricine poate concesiona, pe bani puțini, o parcelă de teren.

Foarte răspândit în Occident, conceptul de grădină comunitară este încă o raritate în România. Într-o asemenea grădină, membrii unei comunități urbane pot cultiva legume, fructe sau flori, fiecare după bunul plac. Primii interesați sunt, de regulă, oamenii care caută să consume legume fără chimicale.

Oradea are o asemenea grădină, grație unui grup de voluntari care respectă natura, reuniți în asociația Grund Community. ONG-ul a fost înființat de Dóra Aczél și se preocupă, întâi de toate, de educația ecologică a copiilor și apropierea lor de natură.

În 2020, asociația a primit un dar nesperat: un teren de 2 hectare pe strada Sofiei. Cu o livadă de pomi fructiferi și cu zone arabile, locul s-a dovedit perfect pentru o grădină comunitară, pe care voluntarii Grund au botezat-o „Grădina unchiului Péter”, în memoria lui Czili Péter, fostul proprietar al terenului, ai cărui moștenitori au decis să-l dea în folosință gratuită asociației.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Hotărâre istorică CEDO: România trebuie să recunoască și să protejeze familiile formate din persoane de același sex

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania electorală | Reporter24

Un profesor simpatizant PNL a folosit elevii în campania...

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025 | Argeș Sport

Pitești Half Marathon s-a încheiat. Ce urmează în 2025,...

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată | Banatul Azi

Aglomeraţiile periurbane, o alternativă tot mai căutată. Tendința a...

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților | Reporter24

Drama unei familii din județul Olt. Indiferența autorităților din...