O primăriță din Vrancea și-a luat telefon de lux din banii primăriei: „Ce poze ni se cereau la PSD, numai telefonul 13 Pro putea să facă așa ceva”

Data:

Primărița comunei vrâncene Slobozia Ciorăști, Elena Gîrneață, și-a achiziționat un iPhone 13 Pro Max de 7.700 de lei, iar un alt telefon, puțin mai ieftin, și-a luat secretara primăriei, ambele din banii instituției. Primărița susține că are nevoie de un telefon performant pentru ea și pentru cerințele de la partid.

„Dacă am auzit că 13 pro e cel mai performant, da, pe ăsta l-am ales. Sunt primar de 18 ani, eu nu îmi iau lucruri mereu, mi-am luat unu și bun. La nivel de PSD se face o campanie acuma de promovare a femeilor. Ce poze ni se cereau, numai telefonul 13 Pro putea să facă așa ceva.

M-am enervat, ia să fac eu cu omul meu din primărie, cu telefonul ăsta mi-am făcut exact pentru lucrul ăsta poze.”, a declarat Elena Gîrneață pentru Context.ro.

Citește și VIDEO Ziua și bătaia în PSD Vrancea. Un viceprimar a sărit la bătaie la un cetățean care-i reproșa că e leneș

Solidaritate socială cu un telefon de 2.000 de euro

Cel mai scump telefon – peste 10.000 de lei – a fost cumpărat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Tot aici au ajuns alte trei aparate de 7.800 de lei bucata. Am încercat să aflăm de ce a avut nevoie instituția de un telefon care a costat mai mult de trei salarii minime pe economie.

Ministerul ne-a răspuns că telefoanele de lux au ajuns la un secretar de stat, un director general și doi directori din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, care le folosesc în principal la… comunicare. Telefoanele, care au înlocuit „aparate depășite din punct de vedere tehnic și moral”, așa cum subliniază ministerul, ar avea același preț cu cele ale altor producători.  

Cel mai scump, de 10.000 de lei, a ajuns în buzunarul secretarului de stat Cristian Vasilcoiu. În discuția cu reporterul Context.ro, Vasilcoiu a spus că nu el a solicitat un telefon așa de scump și a întrebat dacă există pe piață vreun telefon mai ieftin de 5.000 de lei.

Articolul integral pe acest subiect îl puteți citi pe Context.ro. (foto: Facebook Elena Gîrneață)

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare  | Ziarul de Iași

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare...

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...