VIDEO Ninsorile au creat probleme în Vrancea, după ce contractele cu firmele de deszăpezire au expirat din martie

Data:

Probleme pe drumurile județene din Vrancea, în urma ninsorii necontenite care a început aseară. Contractele Consiliului Județean cu firmele de deszăpezire au expirat în luna martie, astfel că autoritățile au fost prinse pe picior greșit de “zăpada mieilor”, așa cum i se spune popular. Astfel, pe mai multe drumuri județene din județ s-au creat ambuteiaje sau pur și simplu au devenit necirculabile, pentru că nimeni nu a intervenit. Este și cazul drumului județean DJ 205 H în comuna Păunești, la graniță cu Adjud, unde microbuzele cu elevii navetiști nu au putut circula ore bune.

YouTube video

Nici energia electrică  nu este furnizată în comunele Păunești, Ruginești, Pufești și Movilița, din cauza vremii nefavorabile și a căderii masive de zăpadă.

Citește și CNAIR a cârpit cu prăjini un pod din Vrancea, care stă să cadă (FOTO)

De asemenea, câteva mașini au rămas, astăzi, blocate, pe DJ 119 C, pe raza comunei Ruginești. Utilajele firmei de deszăpezire și localnicii de la SVSU Ruginești au intervenit și, astfel, autovehiculele și-au putut continua drumul. Pe DN 2D, în zona Greșu – limită județ Covasna, cinci autovehicule nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Pentru deblocarea traficului intervin utilajele Secției Drumuri Naționale Focșani și SVSU Tulnici.

Unii primari, cum e cazul edilului din comuna vrânceană Nistorești, Teodor Dobre (foto), au scos încă de azi noapte utilajele și intervin pentru degajarea drumurilor, inclusiv a celor județene, nu doar comunale, în înțelegere cu Consiliul Județean Vrancea.

“Intervenim în zonele afectate, suntem în legătură cu primăriile, ele intervin în limita utilajelor disponibile, Consiliul Județean cu firmele care au lucrat în perioada de iarnă, în urma unor solicitări pe care le-am făcut, pentru că contractele de deszăpezire au expirat din martie”, a declarat Adrian Crețu, administratorul public al județului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie | Bihoreanul

Dezvoltare prin ştiinţă şi tehnologie, acesta este obiectivul urmărit...

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. 3 au fost deja respinși | Ziarul de Iași

Cine sunt cei 9 candidați la Primăria Iași. Trei...

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași | Ziarul de Iași

Condamnare simbolică în dosarul șpăgii de la UMF Iași,...