Oligarhii ruşi au intentat procese la Curtea de Justiţie a UE împotriva sancţiunilor

Data:

Oligarhi şi companii ruseşti au intentat un total de 61 de procese la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva sancţiunilor UE impuse în urma invaziei Ucrainei, potrivit ediţiei de sâmbătă a tabloidul german Bild, informează dpa, citată de Agerpres.

Oligarhii ruşi Grigori Berezkin şi Ghenadi Timcenko, de exemplu, solicită despăgubiri pentru „prejudiciul moral” pe care se presupune că l-au suferit din cauza sancţiunilor UE, potrivit documentelor disponibile pe site-ul instanţei.

Berezkin susţine că „a suferit daune grave ale reputaţiei” şi că „nu există nicio legătură materială între el şi politica Rusiei în Ucraina”, potrivit dosarului său. Oligarhul mai susţine că nu sprijină guvernul Federaţiei Ruse şi solicită o plată simbolică de 1 euro ca despăgubire.

Citește și: 6 televiziuni anti occidentale și proruse din Republica Moldova, interzise de autorități

Ghenadi Timcenko, care locuieşte în Elveţia, solicită însă o despăgubire de 1 milion de euro acuzând UE de o „eroare de evaluare” cu privire la „relaţia dintre reclamant şi preşedintele Putin”.

Printre reclamanţi se află şi fostul proprietar al clubului englez de fotbal FC Chelsea, Roman Abramovici, dar şi Mihail Fridman, fondatorul şi managerul grupului financiar Alfa-Group. Vineri a intrat în vigoare un al nouălea pachet de sancţiuni al UE împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, care vizează companii de apărare, bănci, radiodifuzori şi oficiali.

În plus, se aplică îngheţarea activelor deţinute în UE de 141 de persoane fizice şi 49 de entităţi. Persoanele sancţionate fac, de asemenea, obiectul unei interdicţii de călătorie în spaţiul UE. Sancţiunile anterioare au vizat economia, sistemul financiar, banca centrală şi înalţi oficiali guvernamentali. (G4 Media)

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...