Olimpic la informatică arestat la domiciliu. Este bănuit de trafic de persoane

Data:

Botoșăneanul Andrei Alexandru Cociorvă, bănuit de trafic de persoane într-un dosar penal instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, a fost plasat în arest la domiciliu.

Potrivit deciziei instanței, măsura preventivă va fi executată la domiciliul din Botoșani. Prin urmare, el va fi supravegheat de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Botoșani. Inițial, el a cerut ca măsura arestului la domiciliu să fie executată în Cluj-Napoca, dar solicitarea i-a fost respinsă de magistrați.

Tănărul ar fi făcut parte dintr-o reţea condusă de un apropiat al fraţilor Tate

Andrei Alexandru Cociorvă a fost ridicat de anchetatori pe 13 iunie a.c., după mai multe descinderi. Atunci, procurorii DIICOT împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Cluj-Napoca și pe raza județului Ilfov. Ținta a fost o grupare coordonată de Vlad Cristian Obuzic, zis Vlad Obu, un presupus apropiat al fraților Tate. Din acest grup infracțional ar fi făcut parte și Andrei Alexandru Cociorvă, Andrei Mădălin Sandu și Bogdan Cristian Dobocan. Anchetatorii susțin că, în cursului anului 2021, suspecții ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de trafic de persoane.

Citește și: Cine sunt părinții criminalului din 2 Mai. Au afaceri imobiliare de milioane de euro în Capitală

„Suspecți au creat un sistem prin care au recrutat mai multe persoane vătămate, pe care le-au determinat, inclusiv prin acte de violență, să producă materiale cu conținut sexual explicit pentru o platformă online dedicată adulților și/ sau să producă materiale pornografice prin videochat, beneficiile materiale astfel obținute fiind însușite  aproape integral de către suspecți. Persoanele vătămate au fost recrutate prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente de iubire (metoda loverboy)”, au precizat atunci procurorii DIICOT.

Continuarea, în Monitorul de Botoșani!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Îndemn la vot impresionant: „Un mesaj pentru nepotul meu” | VIDEO

Îndemn la vot impresionant la vot realizat de Parlamentul...

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se întoarce la DNA Oradea

Procurorul Cristian Ardelean mai are un  pas și se...

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone

Nicușor Dan îl vede ca principal contracandidat pe Piedone...