Opinie: Ultimele zile de haos ale lui Donald Trump

Data:

Donald Trump și susținătorii săi poartă vina pentru asaltul violent asupra Capitoliului, scrie Ines Pohl, corespondentă DW la Washington.

Atacurile lui Donald Trump asupra democrației au atins punctul culminant. Declarațiile sale de miercuri, în care promova în continuare conspiraționismele, potrivit cărora i s-ar fi furat alegerile pe care le-a pierdut cu două luni în urmă, i-au determinat pe susținătorii săi loiali să întreprindă o tentativă de lovitură de stat.     

Fără îndoială, Trump e responsabil și a trimis o gloată loială de naționaliști albi și conspiraționiști să se dezlănțuiască în Capitoliu.

Timp de generații, Statele Unite au fost un simbol al speranței în privința protecției democrației și a tranziției democratice de putere – dar Trump a arătat lumii întregi că și sistemul american e fragil.

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...