Orădeni despăgubiţi sub valoarea caselor demolate și umiliţi de funcţionarii municipalității

Data:

Şocul i-a trecut, furia i s-a stins, plânsul i-a obosit. I-a rămas doar gustul amar al uneia dintre cele mai traumatizante experienţe din viaţă. „Deşi este vorba de o expropriere, oamenii Primăriei se poartă ca la o executare silită: îţi interzic să îţi iei lucruri din casă, te somează să pleci, te fac să te simţi cetăţean de categoria a doua”, povesteşte Florica Florea, fosta proprietară a unei case din strada Grădina de Fragi.

BIHOREANUL a descoperit că Primăria îi tratează cu ostilitate pe orădenii ale căror imobile sunt expropriate pentru proiecte de interes public. De ce? Pentru că poate!

Primele exproprieri după căderea comunismului s-au făcut în Oradea acum un deceniu, pentru mari investiţii, cum ar fi drumul expres sau Aquaparkul Nymphaea. Apoi s-au banalizat. Primăria a demolat case pentru asigurarea accesului la noile blocuri din strada Oneştilor, pentru amenajarea sensului giratoriu din capătul podului Centenarului sau a unor parcări în spatele blocurilor din Nufărul.

Citiți articolul integral pe Ebihoreanul.ro

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi | Știri Craiova

Războiul de Independență al României reconstituit de elevi, în...