Organele a patru pacienți au salvat 18 vieți – patru prelevări în patru orașe

Data:

Echipele medicale din Iași, Târgu Mureș, Cluj și Oradea au prelevat, în mai puțin de 72 de ore, organe și țesut de la patru donatori, salvând viețile a 18 pacienți.

Agenţia Naţională de Transplant a anunţat că s-au realizat prelevări de organe de la patru pacienţi, în mai puţin de 72 de ore. Operaţiile au avut loc la Iaşi, Târgu Mureş, Cluj şi Oradea, iar 18 oameni au primit o nouă şansă prin transplant de organe şi cornee. De asemenea, foarte mulţi alţi pacienţi au primit ţesuturi.

Citește și DOCUMENT Ciolacu a rămas fără certificat de revoluționar. Îl avea din anii 1990

„Iași, Tg. Mureș, Cluj și Oradea. Patru donatori de organe și țesuturi în mai puţin de 72 de ore: 18 oameni aflați în suferință au primit o nouă şansă prin transplant de organe şi cornee, iar un număr şi mai mare de pacienţi vor avea o viață mult mai bună prin transplant de ţesuturi osteotendinoase. (…) Mulțumim din inimă, cu profund respect și recunoștință, acestor familii pentru gestul altruist și generos pe care au ales să îl facă, transformând durerea și suferința lor într-un alt început pentru alți pacienți a căror unică șansă este un transplant.

Un weekend de foc pentru echipele medicale implicate în activitatea de transplant, care au făcut un adevărat maraton pentru salvarea de vieţi.  O cursă contracronometru pentru viață,  în care solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, tăria de a lua decizii foarte grele, munca responsabilă şi efortul colectiv  fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Toți sunt eroii  care au alergat între moarte și viață și au făcut ca suferinţa să se transforme în  speranţă!”, a transmis Agenția Naţională de Transplant, într-o postare pe Facebook.(Monitorul de Cluj)

FOTO: Facebook/ Agenția Națională de Transplant

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related