Parchetul European îl anchetează pe fostul șef al Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer

Data:

Parchetul European îl anchetează pe fostul șef al Băncii Europene de Investiții și au percheziționat casa lui Werner Hoyer în cadrul unei investigații privind „abuzul de influență”, informează Politico.

Procurorii UE însărcinați cu investigarea infracțiunilor financiare grave îl anchetează pe fostul președinte al Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer.

Potrivit Politico.eu, Parchetul European (EPPO) a precizat luni, într-o declarație, că ancheta sa implică „două persoane suspectate de corupție și abuz de influență, precum și de deturnare de fonduri UE”.

Werner Hoyer, care s-a retras din funcția de președinte al BEI la sfârșitul anului trecut, se confruntă cu un caz de corupție, a confirmat avocatul său pentru Politico.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Radu Hosu: Acest partid este pe moarte acum

Ofițeri de poliție din Germania și Luxemburg au confiscat în ultimele luni materiale legate de anchetă, potrivit a doi oficiali cărora li s-a acordat anonimatul pentru a descrie chestiuni confidențiale pentru Politico. De asemenea, ofițerii au percheziționat locuința lui Hoyer. 

Hoyer a negat orice infracțiune prin intermediul avocatului său, care a declarat că ancheta EPPO se concentrează pe plecarea unui angajat al BEI și pe compensația plătită acestuia în acest context. Hoyer a semnat pachetul de plecare, în conformitate cu normele BEI, prinzându-l în anchetă – chiar dacă nu a făcut parte din negocieri, a declarat echipa juridică a germanului.

„Acuzațiile împotriva mea sunt de-a dreptul absurde și, nefondate”, a spus Hoyer într-o declarație trimisă prin e-mail către Politico. „Mă aștept acum ca acestea să fie pe deplin investigate și clarificate și cer BEI să coopereze pe deplin cu EPPO. De asemenea, cooperez pe deplin cu EPPO și cer o clarificare completă a faptelor de acolo.”

„Așteptăm cu calm investigațiile”, a declarat Nikolaos Gazeas, avocatul lui Hoyer. „Ele vor dovedi că acuzațiile penale împotriva clientului meu sunt nefondate și de-a dreptul absurde. Acesta este și motivul pentru care clientul meu a solicitat în mod expres ridicarea imunității sale și a sediului BEI, astfel încât această acuzație să poată fi clarificată.”

Citește și: Ce conține un vaccin. Despre ARN Mesager, sărurile de aluminiu și mercur

Politico a contactat cea de-a doua persoană implicată în anchetă pentru comentarii, dar nu a primit încă un răspuns.

Un purtător de cuvânt al BEI a declarat că creditorul „nu poate comenta investigațiile externe în curs, cum ar fi aceasta. Așa cum este practica obișnuită a băncii, vom coopera pe deplin cu Parchetul European în această chestiune, după cum este necesar.”

Ancheta a început după ce OLAF, agenția antifraudă a UE, a semnalat cazul EPPO, care are competențe de investigare a cazurilor transfrontaliere, de aducere în instanță a potențialilor vinovați și de a solicita despăgubiri pentru interesele UE.

Un purtător de cuvânt al EPPO a declarat că nu va comenta o anchetă în curs.

Citește și: De ce nu ne vaccinăm. „Când cineva te minte repetat, îl mai crezi, dacă îți spune o dată adevărul?”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: eppo.europa.eu)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Nicușor Dan, ieșire nervoasă rară: „În loc să construiești te lupți cu toți cretinii” | Aktual24

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a avut o ieșire nervoasă,...

Cât de mulțumită pleacă România de la summit-ul NATO | Analiză Deutsche Welle

Marea Neagră este menționată de trei ori în Declarația...

Cătălin Predoiu răspunde criticilor venite din partea Premierului

Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a răspuns reproșurilor venite...