Parchetul General a clasat dosarul șefului DNA Constanța, acuzat de Secția Specială

Data:

Parchetul General a clasat dosarul în care șeful DNA Constanța, Andrei Bodean, și polițistul judiciar Viorel Petroșan erau anchetați în urma unei plângeri făcute de un avocat pe care Bodean îl trimisese în judecată. Bodean era acuzat de abuz în serviciu, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influențarea declarațiilor și fals intelectual, iar Petroșan de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la cercetare abuzivă. Procurorii au stabilit că faptele nu există.

Avocatul, Sorin Calaigii, a fost condamnat atât de Curtea de Apel București, cât și (definitiv) de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Șeful DNA Constanța a fost audiat, în iunie 2019, la Sectia de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), fiind acuzat de abuz în serviciu și represiune nedreaptă.

După desființarea Secției Speciale, ÎCCJ a dat un termen de șase luni procurorilor din cadrul Parchetului General să finalizeze ancheta care îl viza pe procurorul Andrei Bodean.

Citește și: Și totuși, „zmeura de aur” merge la Viena. De ce Austria a fost marele perdant pe 8 decembrie

La începutul lunii decembrie, procuroarea Mihela Iorga Moraru, care a preluat speța instrumentată inițial de procuroarea Zarafina Puiu, a dispus clasarea speței.

Bodean se numără printre magistrații care au protestat împotriva mutilării legilor Justiției și au semnat scrisoarea adresată fostului ministru al Justiției Tudorel Toader. Andrei Bodean a candidat la șefia DNA în 2018, după ce instituția s-a confruntat cu un vid de putere în urma demiterii Laurei Codruța Kovesi de către președintele Klaus Iohannis.

Actualul șef DNA Constanța este procuror Anticorupție din 2013 și a devenit cunoscut după ce i-a trimis în judecată pe Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, dar și mai mulți primari, șefi de instituții și oameni de afaceri cunoscuți, obținând condamnări răsunătoare în mai multe cazuri.

Continuarea în Info Sud Est.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași | Ziarul de Iași

Primarul Chirica promite iar „Tren metropolitan” la Iași, proiect...

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după o vizită la Moscova | Aktual24

Filorusul Dorel Vișan a primit ordinul masonic Umaniterra, după...

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași și noul său magazin online...