Pârtia Cocoș din Bistrița, de 5,5 de milioane de euro, deschisă doar 2 zile

Data:

Pârtia Cocoș din Bistrița, celebră deja în toată țara, a fost deschisă doar două zile, de fapt o zi și jumătate, în acest sezon. Vremea nu ține cu administrația, a fost prea cald.

Prima zăpadă mai consistentă a venit anul acesta abia în săptămâna trecută, iar temperaturile negative au permis și producerea de zăpadă cu tunurile, însă după acest scurt episod de iarnă au crescut iar temperaturile și de 24 de ore plouă la Bistrița.

Astfel, Primăria municipiului Bistrița a anunțat deschidea Pârtiei „Cocoş” – pârtia mică (circa 300 m), deservită de teleschi, din Complexul Sportiv Unirea, pe data de 16.01.2024, de la ora 12.00.

Pârtia a făcut pentru o zi și jumătate deliciul copiilor în general. Ulterior pe data de 18 ianuarie a apărut și o defecțiune tehnică, provocată de o cădere de tensiune, astfel că instalația de urcare cu teleschiul nu a mai funcționat.

Citește și: Contracte de publicitate de 1,2 milioane de lei pentru a lăuda realizările primăriței Olguța Vasilescu

Astăzi nu mai este nevoie pentru că aproape toată zăpada este topită.

Din nefericire investiția în pârtia de schi a fost o idee megalomană a primarului Ovidiu Crețu (PSD), o pârtie de schi la o altitudine de 600 de metri, care în condițiile înregistrării efectelor climatice ale încălzirii globale au condus la îngroparea a 5,5 milioane de euro luați pe credit pentru acest proiect născut mort din fașă.

Actuala administrație condusă de primarul Ioan Turc (PNL) admite că investiția a fost o greșeală și nu mai vrea să investească în achiziția de tunuri de zăpadă, care conform unora ar putea salva acest proiect de la eșec.

Primarul Ioan Turc intenționează să valorifice infrastructura pentru o sanie de vară, urmând să facă investiții în acest sens.

Vezi o galerie foto cu pârtia din Bistrița după două zile de ploaie continuă, în Saptamana.online

Citește și: Sunt prosumator din 2021. Cât am așteptat, ce am primit

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Saptamana.online)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related