Patronii unui azil din Bihor, care vânau casele bătrânilor, trimiși în judecată

Data:

Patronii unui azil din Bihor, care vânau casele bătrânilor, trimiși în judecată. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor îi acuză pe cei doi proprietari ai azilului din Chişirid că au uzat de falsuri şi au preluat ilegal apartamentul unei octogenare lăsate în grija lor.

Soţii Violeta şi Tudor Dragoş sunt inculpaţi pentru înşelăciune, respectiv participaţie improprie la fals intelectual, şi au averea sub sechestru.

Cazul a fost prezentat pe larg de BIHOREANUL încă din 2020 şi priveşte modul în care proprietarii căminului „Decenţă pentru bărâni” din Chişirid (comuna Nojorid) au „furat” apartamentul unei bătrâne.

Victima a fost o văduvă în vârstă de 89 de ani, Lenche Cuc, care în decembrie 2019, bolnavă fiind de Alzheimer, a fost internată de o soră de-a sa, Jolan, cu trei ani mai în vârstă, la azilul soţilor Dragoş.

Câteva luni mai târziu, în primăvara anului 2020, femeia a murit şi, fără ştirea rudelor, care o vizitau periodic, a fost înmormântată în cimitirul din Chişirid, chiar dacă avea un loc de veci pregătit în Oradea, lângă soţul ei.

Vecinii şi rudele au aflat că Lenche s-a dus în lumea drepţilor abia când nişte străini i-au spart uşa apartamentului.

Atunci s-a descoperit că proprietarii azilului au încheiat un contract de întreţinere cu octogenara, în schimbul apartamentului ei, iar după moartea femeii s-au grăbit să-l vândă.

Citește și: Fiul soților decedați la Crevedia confirmă că mama a depus sesizări privind stația GPL

Dosarul, deschis de procurorul Cristi Ardelean

Cazul a început să fie anchetat de către procurorul Cristi Ardelean. Rechizitoriul dezvăluie că soţii Dragoş au „furat” apartamentul bătrânei imediat după ce aceasta a fost internată în centru.

Concret, pe 3 decembrie 2019, adică a doua zi după ce a fost lăsată în grija azilului şi în condiţiile în care sora ei plătise taxa până la sfârşitul anului, Tudor Dragoş a convins-o pe Lenche Cuc să semneze o procură prin care îl împuternicea ca, în numele ei, să ceară şi să ridice documente care ar avea legătură cu locuinţa.

Procura, spun anchetatorii, nu a fost semnată de femeie, pentru că ea nu putea scrie din cauza bolii, şi a fost autentificată de notarul Ilie Drăgoiu în maşina lui Dragoş, deoarece bătrâna nici nu putea umbla. De faţă au fost cei doi fii ai lui Dragoş, dintre care unul e preot, pe post de martori.

Două zile mai târziu, Tudor Dragoş a şi scos de la OCPI un extras de carte funciară, iar în baza procurii şi un certificat de atestare fiscală din care rezulta că femeia achitase taxele şi impozitele aferente apartamentului.

Apoi, soţii Dragoş au cerut asistentei sociale din Primăria Nojorid, Mihaela Nuţas, să facă o anchetă socială, deoarece „au o bunicuţă în centru care avea calitate de beneficiar, dar din cauza vârstei dorea să se dea la ei în întreţinere”, după cum a declarat funcţionara în faţa anchetatorilor.

Continuarea în Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro la Oradea | Bihoreanul

O companie din Ucraina investește 37 milioane de euro...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...