Patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Data:

Patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

Judecătoria Ploiești au decis miercuri arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Cornel Dinicu, patronul real al firmei care administra pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, potrivit surselor oficiale.

Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu, administratori formali, au fost plasați sub arest la domiciliu. Deciziile nu sunt definitive, putând fi contestate în 48 de ore. Incendiul de la Ferma Dacilor a provocat moartea a opt persoane.

Procurorii i-au reținut marți pe Cornel Dinicu și cei doi patroni ai firmei care deține oficial pensiunea Ferma Dacilor din Tohani. Este vorba despre Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu, care dețin în procente egale Ferma Dacilor Production SRL.

În dosar sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu și fostul și actualul primar al comunei Gura Vadului.

Cornel Dinicu se prezenta ca patron al pensiunii Ferma Dacilor, însă în acte pensiunea aparține firmei Ferma Dacilor Production SRL, în care Dinicu nu are oficial nicio calitate.

Procurorii mai arată, într-un comunicat de presă al parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, că sursa probabilă a incendiului din 26 decembrie, în urma căruia au murit opt oameni, a fost „efectul termic al curentului electric”.

Citește și: Patronul de la Ferma Dacilor: După înmormântarea fiului urmează să fiu arestat

Patronul Fermei Dacilor a fost arestat preventiv. Infernul din pensiune

O victimă a incendiului de la Ferma Dacilor a povestit că televizorul se încingea des și că „un angajat al fermei le-a spus copiilor să închidă televizorul pentru a se mai răci”.

Referatul prin care se solicită arestarea lui Cornel Dinicu, consultat de aktual24.ro, conține și o declarație pe care una dintre victimele incendiului, Matei Ene, a dat-o în față procurorilor.

Minorul E.M.I, în vârstă de 16 ani, supraviețuitor al incendiului, la data audierii internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” București, a declarat următoarele:

„Îmi amintesc că era ora 04.50 când dormeam cu fratele geamăn în camera 19. Prima camera de sus (15) era Petru cu Victor, după camerele 16, 17 erau Anca cu Adre, prietenii fiului lui Cornel, în camera 20 erau părinții mei. Precizez că toți eram la etaj cazați, din toți doar eu și mama mea am scăpăt. Toate camerele erau cu ieșire în hol.”

Citește și: Victimă a incendiului de la Ferma Dacilor: „Televizorul se încingea des”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related