Pe cine mai interesează războiul din Ucraina? Scădere dramatică a interesului online în SUA pentru conflictul din estul Europei

Data:

Războiul din Ucraina, care opune forțele guvernului de la Kiev trupelor Federației Ruse și unităților de separatiști pro-ruși din estul țării, a depășit 100 de zile fără a mai înregistra aceeași atenție online pe care a atras-o în primele trei luni de conflict, potrivit celor mai recente date de monitorizare ale canalelor sociale din Statele Unite.

Informațiile reprezintă un semnal de alarmă nu doar pentru eforturile Casei Albe de a menține ridicat sprijinul americanilor pentru cauza Kievului și pentru pedepsirea Moscovei, dar și pentru președintele Volodimir Zelenski și colaboratorii săi, într-un moment în care Rusia și-a intensificat ofensiva militară în regiunile estice ale Ucrainei.

Date alarmante

Conform datelor NewsWhip furnizate exclusiv publicației Axios, numărul interacțiunilor din rețelele sociale (like-uri, comentarii, distribuiri) la articolele publicate în America despre Ucraina în perioada dintre prima săptămână de război și cea mai recentă săptămână a înregistrat o scădere de 22 de ori, respectiv de la 109 milioane la 4,8 milioane.

Această tendință se reflectă în volumul acoperirii media online a conflictului, care a scăzut constant de la 520.000 articole în prima săptămână, până la 70.000 de materiale în ultimele zile.

De exemplu, pe o perioadă de 6 săptămâni, în aprilie și mai, a existat de aproximativ 6 ori mai mult interes pentru articolele despre procesul dintre actorii Johnny Depp și Amber Heard decât despre Ucraina, conform datelor NewsWhip.

Datele oferite de compania de monitorizare a presei vin la doar câteva zile după ce un sondaj de opinie a indicat că, în timp ce sprijinul general pentru sancțiunile internaționale împotriva Rusiei nu s-a schimbat prea mult, opinia americanilor legată de prioritizarea sancțiunilor în detrimentul economiei s-a modificat substanțial. Astfel, ancheta AP-NORC a descoperit că 51% dintre adulții americani spun acum că prioritatea numărul 1 ar trebui să fie limitarea daunelor aduse economiei Statelor Unite, în timp ce un număr mult mai mic, respectiv 45%, susțin că importantă este sancționarea cât mai eficientă a Rusiei, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU
  1. Sondajele arata si ele, poza momentului . Acalmia din teren se resfringe si asupra cetatenilor .In esenta tot raul posibil de facut Rusiei a fost facut .Izolarea , prezentarea Rusiei ca o Paria a omenirii , excluderea din piata de capital , sanctiunile punctuale ce ii exclude pe rusi din piata ce tine de obtinerea componentelor tehnologice necesare functionarii economiei si armatei , ura cetatenilor Ucrainieni devenita eterna la fel ca si cea a tuturor cetatenilor din tarile democratice , legea, reconfirmata in SUA, ce ofera armament fara de limite temporale Ucrainei , atitudinea modificata a Germaniei ce devine, in scurta vreme ,cea mai mare forta militara din UE (pina acum asa ceva era doar un vis ) , marirea numarului de natiuni aspirante la integrarea in NATO si UE , obligativitatea tuturor tarilor libere, pro occidentale, de a se alia planului SUA si UE , obligarea tarilor mici si mijlocii sa isi arate alegerea , mutarea deciziei economice sociale si militare la Bruxelles si la NATO ,Decuplarea totala a Occidentului , de ceea ce inseamna universul rusesc (literatura , arta , stiinte , sport , muzica si mai toate componentele ce tin de viata de zi cu zi ) in paralel cu ruperea relatiilor politice cu Rusia si readucerea in siajul SUA si UE a noi natiuni ce doresc a face parte din marea familie Occidentala, toate la un loc fac parte a unui evident plan bine pus la punct .Razboiul este de durata si el se va sfirsi undeva la jumatatea anului 2024 . Politic , in acest moment de crunta istorie , omenirea este parte a unei nevoi imediate de schimbare acolo unde noua patura de cetateni imbogatiti va fi nevoita sa contribuie, substantial si la partea de ajutorare a celor ce, defavorizati fiind , nu au posibilitati spre as duce modestul trai si de as produce cele necesare vietii .Pentru cine mai poate credea ca toate acestea sunt doar o simpla intimplare nu putem decit sa zimbim usor amuzati „ in barba ” .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...