Percheziţii în Vaslui la poliţişti şi poliţişti de frontieră suspectaţi de fapte de corupţie

Data:

spot_img

Percheziţii în Vaslui la poliţişti şi poliţişti de frontieră. Ancheta vizează infracțiuni de luare de mită comise de oameni ai legii.

Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, efectuează, marţi, percheziţii domiciliare în 16 locaţii, de pe raza municipiului Huşi, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză penală vizând infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise de către poliţişti şi poliţişti de frontieră, potrivit Agerpres.

Citește și: Iohannis pleacă la Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806″, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii DGA.

La percheziţii participă ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DGA – serviciile anticorupţie din judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Bacău şi Neamţ.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de marţi vor fi puse în executare un număr de 11 mandate de aducere pentru 11 suspecţi, dintre care opt agenţi de poliţie din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi, un agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui şi două persoane fără calitate specială.

Citește și: Ce se mai întâmplă în războiul din Ucraina

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul DGA, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR şi de cel al conducerii Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vaslui.

Șeful de la Vama Sculeni lua șpăgile în toaletă: „Îi bogăție, uăi”

PRESShub a scris în urmă cu 5 zile cum șeful de la Vama Sculeni lua șpăgile în toaletă. Referatul privind propunerea de arestare a lui Cristian Mancaș conține numeroase interceptări ale dialogurilor avute de Mancaș cu subalternii cu care împărțea șpăgile.

Conform vameșilor șpăgari, mita era de 600-700 de euro pe autocar și de 200-300 de euro pe microbuz.

„Ulterior, în jurul orei 16:00, în timp ce colaboratorul cu altă identitate decât cea reală, Pascal Lavinia s-a deplasat pe una dintre pistele de trecere a frontierei către o clădire amplasată în punctul de trecere, a purtat o discuție cu suspectul Mancaș Cristian, de unde rezultă că acesta din urmă i-a relatat care sunt sumele de bani percepute la diverse puncte de trecere a frontierei în funcție de vehiculele care se află în tranzit și care provin din Republica Moldova.

În cadrul acestor discuții, colaboratorul și-a manifestat uimirea cu privire la suma de 500 de euro de autocar, iar suspectul Mancaș Cristian a continuat să îi relateze că autocarele care au colete plătesc sume cuprinse între 600-700 de euro iar bus-urile 2-300 de euro”, se arată în referat.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Direcția Generală Anticorupție / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...