Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

Data:

Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României. Președintele României urmează să țină un discurs, în Emiratele Arabe Unite, sâmbătă dimineață, potrivit programului pus la dispoziția presei de Administrația Prezidențială.

Pentru a ajunge la timp în Dubai, Klaus Iohannis va pleca din România în seara zilei de 1 Decembrie, după participarea la parada de Ziua Națională și după recepția pe care o dă anual la Palatul Cotroceni.

Agenda președintelui României în Dubai nu este publică deocamdată.

„Președintele României, Klaus Iohannis, va participa la Conferința mondială pentru acțiuni climatice, Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 2-4 decembrie 2023.

Menționăm că Președintele Klaus Iohannis va susține intervenția națională în cadrul Summitului în dimineața zilei de sâmbătă, 2 decembrie, urmând, totodată, sǎ participe la o serie de evenimente desfășurate în marja Summitului”, se arată într-un răspuns al Administrației Prezidențiale, la solicitiarea PRESShub.

În afară de discursul de sâmbătă dimineață, nu sunt publice momentan ale elemente ale vizitei lui Klaus Iohannis în Dubai.

„Detalii cu privire la agenda Președintelui României și la evenimentele la care va participa în perioada menționată vor fi fǎcute publice în perioada imediat următoare și vor fi disponibile pe site-ul Administrației Prezidențiale”, se arată în comunicat.

Citește și: Patru noi posturi de 3.500 de euro pe lună, pentru câteva ore de lucru, inventate de guvernul Ciolacu

Iohannis pleacă la Dubai, recepția de 1 Decembrie, organizată mai devreme

Președintele României va participa la parada de Ziua Națională, organizată vineri dimineață. Recepția tradițională de la Palatul Cotroceni, care de obicei avea loc seara, a fost mutată în acest an de la ora 14.00, astfel încât Klaus Iohannis să poată pleca spre Emiratele Arabe Unite.

Iohannis a revenit dintr-o vizită în Africa

Președintele României a efectuat între 14-23 noiembrie o deplasare oficială în Africa, în Kenya, Tanzania și Cabo Verde şi Senegal.

„Vizitele Președintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, atât în relația directă a țării noastre cu statele africane, cât și ca parte a efortului comun de la nivel european, în contextul mai larg al nevoii de revigorare a relațiilor Uniunea Europeană – Africa în spiritul unui nou parteneriat”, se arată într-un comunicat oficial.

Totuși, deplasarea a fost contestată de opinia publică, care a văzut în vizită mai mult o vacanță pentru președinte și soția lui.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
2 COMENTARII
  1. Mă scuzați! Am uitat că president a făcut pace cu PSD. Cine să-l suspende? Prietenii PSD? Așa zișii liberali? M-am pripit cu întrebarea cu suspendarea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului a fost trimis în judecată de DNA...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...