Doar 8% dintre români mai participă la parada de 1 Decembrie

Data:

spot_img

Doar 8% dintre români mai participă la parada de 1 Decembrie. Peste 40% aleg să petreacă Ziua Națională urmărind parade și alte evenimente din fața televizorului. 30% preferă să participe fizic la evenimente precum concerte sau vizite la muzeu în zona lor.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, 14% dintre români călătoresc cu această ocazie și doar 8% participă fizic la parade, arată un studiu realizat de Cult Research.

„Cercetarea noastră oferă o privire realistă asupra modului în care românii sărbătoresc Ziua Națională. Diferențele generaționale sunt relevante în ceea ce privește gradul de activism public al categoriilor demografice.

Generațiile mai tinere caută în mod activ implicarea în evenimente comunitare, indicând o dorință puternică de conectare și implicare.

Aceste rezultate pot ajuta la conturarea viitoarelor sărbători in unele mai inclusive și mai atractive pentru toate categoriile de public”, a explicat Paul Acatrini, Managing Partner & Research Director Cult Research despre rezultatele studiului.

Citește și: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

Persoanele cu vârste între 55 și 64 de ani preferă să rămână acasă

Cercetarea a demonstrat că persoanele de până în 35 de ani sunt mai dispuse să participe direct la evenimente culturale locale, indicând o dorință mai mare de a fi implicați și conectați la comunitatea lor. Persoanele cu vârste între 55 și 64 de ani preferă să rămână acasă și să urmărească la televizor evenimentele de 1 Decembrie.

În plus, potrivit studiului, bărbații tind să fie mai prezenți la evenmente fizice, comparativ cu femeile. Aceași situație este și în cazul părinților care participă în număr mai mare la parade, față de cei fără copii.

Legat de aspectele simbolice asociate cu această sărbătoare, 35% dintre români spun că cel mai important pentru ei este să-și petreacă timpul cu familia, în timp ce 32% văd Ziua Națională ca pe un bun prilej să reflecte asupra istoriei națiunii.

Citește și: Patru noi posturi de 3.500 de euro pe lună, pentru câteva ore de lucru, inventate de guvernul Ciolacu

Fasolea cu ciolan, preferă

În plus, 14% au considerat că sărbătorirea zilei prin mâncăruri tradiționale românești este mai importantă.

„Sărbătorile de 1 decembrie marchează încă o oportunitate a romanilor de a sta alaturi de cei dragi dar si de a urmari evenimentele televizate cu defilarea militara, armata fiind una dintre cele mai credibile si apreciate insitutii din Romania, adaugă Alexandru Zodieru, Managing Partner & General Director Cult Research

Acest studiu s-a desfășurat online, prin intermediul CultIO, care oferă acces la un panel de peste 40.000 respondenți. Eșantionu a fost format din persoane cu vârste cuprinse între 18 – 55 de ani, din mediul urban, cu acces la Internet.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Eurobarometrul corupției 2024. România stă cel mai prost dintre statele UE | Aktual24

Comisia Europeană a dat publicității Eurobarometrul corupției pe 2024....

Lituania pregătește planuri de evacuare în cazul unui conflict armat

Autoritățile din Lituania își pregătesc planurile pentru evacuări în...

Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Mihail Caraman, cu numele de serviciu „Mihai Neagu” și...