Ce se mai întâmplă în războiul din Ucraina

Data:

Ce se mai întâmplă în războiul din Ucraina. Rezumatul de Noapte (28.11.2023 ora 04.00 RO/UA time):

Susținerea internațională

Am speranța că Vestul Colectiv nu va trăda valorile și principiile pe care le enunță prin liderii săi. Acum câteva ore, liderul republican din camera inferioară a Congresului SUA a anunțat că este optimist în cazul continuării susținerii militare a Ucrainei. „Ucraina este o prioritate. Nu-l putem lăsa pe Vladimir Putin să mărșăluiască prin Europa”.

Este o declarație importantă, venind de la unul dintre cei mai importanți lideri ai republicanilor, unul care s-a arătat, înainde de a deveni „Speaker of the House”, ca fiind mai degrabă izolaționist, decât susținător al Ucrainei.

Secretariatul de Stat American a anunțat la rându-i după această declarație că se simte optimist în privința trecerii prin Congres a noului pachet pentru 2024 în perioada imediat următoare.

Deci avem speranță.

Citește și: Rusia nu a reușit să pună mâna pe obiectele de tezaur deținute de muzeele ucrainene din Crimeea

Situația de pe front

2.1 Avdiivka: Forțele Armate ale Ucrainei au reușit să-i împingă înapoi pe ruși din zona Stepove (nord de Avdiivka). În același timp rușii pare-se (ATENȚIE, SURSE NECONFIRMATE) că au câștigat teren la nord de Stepove și Avdiivka.

Situația în bătălia din Avdiivka rămâne una extrem de grea pentru Ucraineni și exagerat de grea pentru ruși care au cele mai mari pierderi de la începutul războiului și până acum în baza contabilizării lunare, cu o medie de 931 de morți pe zi, depășind luna martie 2023, când rușii pierdeau în medie 776 de oameni pe zi în chiar mijlocul asaltului asupra Bakhmutului, când Wagner arunca în luptă deținuți pe post de carne de tun – Defence Intelligence Report UK 27 nov 2023.

Opinie Personală: Bătălia pentru Avdiivka este până acum cea mai consumatoare de resurse pentru ruși de la începutul războiului și până acum. Este o bătălie care are implicații mai mult politice, decât militare – Avdiivka nefiind o localitate de importanță strategică sau operațională, cel mult având o importanță de nivel tactic (protejarea imediatei vecinătăți a orașului Donetsk).

Până acum, chiar dacă pe cleștele nordic rușii au înregistrat câștiguri teritoriale, pierderile lor sunt la un nivel neașteptat nici pentru cei mai optimiști dintre noi, cei care susținem Ucraina, iar inchiderea pungii în jurul Avdiivka este încă departe de realizare.

2.2 Horlivka: un oraș de 230.000 de locuitori, situat între Bakhmut și Avdiivka, cucerit de ruși în 2014 este pentru prima dată după mult timp din nou sub asaltul ucrainenilor care în ultimele zile au înregistrat câstiguri teritoriale și au ajuns la „porțile” orașului, ba chiar în această noapte au lovit ținte militare rusești din oraș.

Opinie personală: Această operațiune a ucrainenilor o consider o distragere a rușilor de la asaltul lor asupra Avdiivka. Armata rusă este subțiată și sub presiune politică uriașă, iar pierderea de teren într-un oraș cum este Horlivka ar însemna un dezastru militar, astfel, comandanții ruși sunt puși într-o situație problematică. Din nou AFU reușeste să preia inițiativa într-un sector de front, forțându-i pe ruși să răspundă.

2.3 Herson: în ultimele 24 de ore, nu s-a înregistrat nicio diferență notabilă în căștiguri teritoriale, față de ultimul rezumat pe care l-am postat. Însă aici AFU are un avantaj moral extraordinar, dar și material, având artileria pe partea cealaltă a Niprului, fiind mai bine apărată, iar rușii fiind nevoiți zilele trecute să-și retragă câțiva km artileria.

Citește și: Iohannis pleacă la Dubai de Ziua Națională a României. Agenda nu e publică momentan

Ce se mai întâmplă în războiul din Ucraina. Campania pentru Romanian Battlegroup „Getica

Lansată ieri, aceasta este ultima campanie pe care o voi mai gestiona pe persoană fizică. După aproape un an și jumătate de astfel de campanii și peste 700.000 euro strânși cu ajutorul vostru, cred că șansa de a-i ajuta cu echipament non-letal pe românii care luptă în Ucraina este cel mai bun mod de a-mi încheia această capitol al susținerii mele pentru Ucraina, democrație, valori și principii.

Cred că este și cel mai fain, ca să spun așa, din punct de vedere simbolic ca aceaste campanii să se încheie cu susținerea românilor care luptă fizic, în tranșee, acolo în Ucraina, pentru exact lucrurile în care credem noi aici că merită să le susținem.

De ieri și până acum s-au strâns 3.420 de euro. Vă mulțumesc pentru susținere!

Ținta mea este de cel puțin 10.000 euro – care să acopere nevoia de o mașină de teren 4×4, echipament de iarnă de înaltă calitate (în zona Bakhmut s-au înregistrat și minus 14 grade deja, noaptea), medicamente și alte produse de care au nevoie cei din Grupul de Luptă al Românilor „Getica”.

Sper, cu ajutorul vostru nu doar să atingem această țintă, dar să o și depășim, pentru a le crește șansa de supraviețuire și succes românilor noștri!

Pentru donații, intrați aici.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. „Sustinere internationala”___–-___”este mai aproape camasa, decat haina”….Slovakia a renuntat sa mai ajute 9cu arme, munitie, etc.), Ukraina, iar azi Polonia a facut aceiasi declaratie: „Poland’s Unexpected Announcement Marks Major Shift in Relations with Ukraine, Signaling a Change in Diplomatic Ties
    Story by O. Davies •
    1h
    Poland’s Unexpected Announcement Marks Major Shift in Relations with Ukraine, Signaling a Change in Diplomatic Ties
    Poland has decided to end its supply of weapons to Ukraine …”___–-___un razboi de agresiune ramane cel mai inuman lucru si trebuie sa inceteze si vinovatii pedepsiti, insa istoria omenirii s-a format -mai degraba- pe mari injustitii si nenumarate acte genocidice, la zi, lucrurile par a evolua in victoria rusieie, chiar si printr-un sfarsit cu negocieri… Insa decesele din cauza acestui razboi vor continua multi ani , indirect( poluare,etc.) dar si direct, Ukraina va deveni Laos-ul european, contaminata serios cu munitie neexplodta, care va face victime in randul celor mai nevinovati civili, mai ales in randul copiilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Populismul şi obsesiile extremiste | Puterea a Cincea

Populismul şi obsesiile extremiste par să renască, după o...

Presa în campanie: fără însemne publicitare, dar cu atacuri gratuite | Revista22

Presa în campanie: fără însemne publicitare, dar cu atacuri...

Iohannis și hoții de 1 milion de euro

Iohannis și hoții de 1 milion de euro. Nu...

Pe cine interesează protestele studenților americani despre Gaza

„Am fost un dobitoc”, a fost concluzia la care...