Pfizer anunță că îşi va menţine livrările de medicamente în Rusia. Toate încasările de pe piața rusă vor fi donate

Data:

Grupul farmaceutic american Pfizer Inc. a anunţat luni că îşi va menţine livrările umanitare de medicamente în Rusia şi că va dona toate încasările obţinute de filialele sale din această ţară unor asociaţii care oferă un sprijin direct persoanelor din Ucraina, informează Reuters, citată de Agerpres.

Pfizer a precizat însă că nu va mai începe niciun studiu clinic nou în Rusia şi că nu va mai recruta noi voluntari pentru studiile sale clinice aflate în desfăşurare în această ţară.

Invazia rusă i-a făcut pe producătorii de medicamente să întâmpine mari dificultăţi în găsirea unor modalităţi prin care pacienţii înrolaţi deja în studii clinice în Ucraina să primească medicamentele ce le erau alocate, în contextul în care milioane de ucraineni fug din calea bombardamentelor şi se refugiază în ţările învecinate.

Rusia îşi descrie acţiunile din Ucraina prin sintagma „operaţiune specială”.

Reprezentanţii grupului Pfizer au spus că o întrerupere voluntară a aprovizionării cu medicamente în Rusia ar fi „o violare directă a principiului nostru fundamental de a pune pacienţii pe primul loc”.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciocolata PNL. Ziua de 1 Martie, folosită electoral de politicieni liberali

Ciocolata PNL. Ciocolate Milka, introduse într-o cutie de carton...