Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors din închisoare la primărie

Data:

Piedone și-a majorat salariul cu 50% în prima zi când s-a întors din închisoare la primărie. Candidatul de azi la Primăria Capitalei a fost eliberat din închisoare de instanța supremă pe 21 iunie.

Pe 27 iunie, în prima zi când a revenit în Primăria Sectorului 5, a semnat o dispoziție prin care își majorează singur salariul cu 50%

Salariul majorat este „acordat pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile sau prin Mecanismul de redresare și reziliență”.

„Art.1 – Începând cu data de 28.06.2023 domnul Popescu Cristian Victor Piedone – Primarul Sectorului 5, beneficiază de o indemnizație stabilită de lege de 20.700 lei, corespunzătoare funcției de Primar al Primăriei Sectorului 5 şi de o majorare cu 50% din indemnizația lunară de bază de 20.700 lei, cuantumul majorării fiind de 10.350 lei, acordat pe perioada implementării proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile sau prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă.

Citește și: Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Art.2 – Serviciul Evidenţă Acte Administrative – Direcția de Asistență Tehnică şi Juridică, Direcția Generală Economică, Direcția de Resurse Umane – Direcția Generală de Dezvoltare şi Resurse Umane și persoana nominalizată vor aduce la îndeplinire prevederile prezentei dispoziții”, se arată în Dispoziția privind stabilirea drepturilor salariale ale domnului Popescu Cristian Victor Piedone – Primarul Sectorului 5.

Citește și: Cum afectează decizia PSD-PNL candidaturile lui Nicușor Dan și al lui Piedone

Piedone și-a majorat salariul cu 50%. Cine mai semnează

Pentru legalitatea documentului contrasemnează secretarul general al Sectorului 5, Florin Mănuc. Documentul mai este semnat de directorul executiv al Direcțieie de resurse umane Violeta Dobre și este întocmit de Mihaela Anghel, inspector la Serviciul organizarea muncii și Managementul Calității Muncii.

Piedone s-a înconjurat de rude

Cei 46 ai lui Piedone. Primarul Sectorului 5 este înconjurat de o camarilă de rude, interlopi și oameni de încredere, cărora le-a oferit funcții de conducere și contracte, de-a lungului anului. Mulți sunt membri în partidul fondat de Dan Voiculescu, pe care îl controlează informal Cristian Popescu Piedone.

Toate aceste personaje prind contracte publice în instituțiile păstorite de el sau care par a avea rolul de pușculițe pentru imobile și mașini de lux achiziționate cu fonduri a căror proveniență este incertă, după cum rezultă dintr-o amplă anchetă jurnalistică realizată de G4Media.ro

În total, această frăție care funcționează din plin de mai mulți ani împarte sau deține sute de milioane de lei – averi fabuloase și contracte publice.

Citește și: Cei 46 ai lui Piedone: rude, interlopi și oameni de încredere cu care împarte banii publici

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații de mită electorală în campania pentru Primăria Ploiești

Acuzații de mită electorală. Mihai Polițeanu, candidat independent la...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...