PNL nu mai vrea proiect de țară comun PSD pentru europarlamentare (surse)

Data:

PNL nu mai vrea proiect de țară comun PSD, i-a informat președintele partidului pe colegii săi de partid, potrivit surselor PRESShub.

Nicolae Ciucă a precizat că proiectul de țară comun, denumirea sub care era prezentată alianța, nu mai este momentan de actualitate. Liberalii sunt supărați pe atacurile care vin la adresa lor dinspre social-democrați.

„Proiectul de țară comun cu PSD a fost pus pe pauză. Nu mai este adus în discuțiile care există între cele două partide. Posibil ca negocierierile să fie reluate după europarlamentare, pentru viitoarele alegeri. Dar depinde foarte mult de cum se va desfășura campania electorală.

Dacă vor fi atacuri la adresa PNL sau invers, și nu discuții pe teme concrete, este posibil să stea altfel lucrurilor”, ar fi anunțat Nicolae Ciucă.

Citește și: Ciolacu l-a schimbat pe șeful Corpului de control care l-a ajutat să-l demită pe Mihai Dodu

PNL nu mai vrea proiect de țară comun PSD, dar nu are o „locomotivă” electorală în interior

PNL ar urma să deschidă lista la europarlamentare cu o personalitate din afara partidului, ar mai fi precizat președintele liberalilor.

„Ținta PNL pentru alegerile europarlamentare este de 8 locuri, dintre care șapte alese direct și unul obținut la redistribuire.

Lista finală va fi anunțată după congresul Partidului Popular European. Analizăm să punem cap de listă un candidat din afara partidului, o persoană cunoscută și cu tracțiune”, i-ar fi informat Nicolae Ciucă pe liberali.

De asemenea, candidatul PNL pentru Primăria București va fi anunțat abia în martie sau tot după congresul PPE.

În fine, la acest moment, liberalii rămân la decizia ca pentru prezidențiale să aibă un candidat propriu.

„Nu există varianta unui candidat comun cu PSD și nici discuții cu social democrații pe această temă”, ar fi declarat Nicolae Ciucă, potrivit surselor PRESShub.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citește și: Ce așteptări aveți de la PRESShub? Haideți să ne cunoaștem mai bine

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din UE este în România

A treia cea mai mică speranţă de viaţă din...

Cât a costat „propaganda” făcută de partide, din bani publici, în primele luni din 2024

Cât a costat „propaganda” făcută de partide numai în...

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin, rudă cu moștenitorul lui Omar Hayssam | Aktual24

Tudorache „Diamante” s-a asociat cu Oday Yassin. Fostul primar...