Ciolacu l-a schimbat pe șeful Corpului de control care l-a ajutat să-l demită pe Mihai Dodu

Data:

Ciolacu l-a schimbat pe șeful Corpului de control despre care a susținut că i-a recomandat demiterea lui Mihai Dodu, șeful Secretariatului pentru Revoluționari. Premierul s-a supărat pe acesta din urmă, pentru că o comisie a Secretariatului a refuzat să-i acorde titlului de „luptător cu rol determinant” la Revoluția din 1989.

Noul șef al Corpului de Control al primului ministru este Adrian Nicușor Nica, care va ocupa funcția de secretar de stat.

Ciolacu l-a schimbat pe șeful Corpului de control

Fostul magistrat Silviu Gabriel Barbu și-a dat demisia în urmă cu două zile. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Silviu-Gabriel Barbu se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat, șef al Corpului de control al prim-ministrului”, se arată în documentul publicat joi în MO.

Adrian Nicușor Nica este din 2015 „manager de departament control” la Hidroelectrica, de unde a încasat un salariu de 294.000 de lei pe an, adică 24.500 de lei net pe lună. Soția sa este angajată a Curții de Conturi.

Până în 2015, Adrian Nicușor Nica a fost angajat al ANAF, fiind la momentul respectiv și membru în consiliile de administrație de la CFR, CFR Marfă, Metrorex, Loteria Româna sau Romatsa, de unde a încasat, în total, 118.000 de lei.

Citește și: Ciolacu acceptă anularea certificatului de revoluționar

Magistratul specializat în informații

Presshub a arătat că Silviu Barbu, cu o vechime de 17 ani ca magistrat din care 7 ani ca judecător, încasa în 2022 o pensie specială de 240.000 de lei, adică 20.000 de lei/lună.

Silviu Barbu a absolvit în 2015 cursurile Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Nationale de Informații – instituția de învățământ a SRI, potrivit CV-ului său. În 2007, a absolvit și un curs al Colegiului Naţional de Apărare de la Universitatea Naţională de Apărare.

El a fost numit în acestă funcție de fostul premier Florin Câțu.

Citește și: Cine este funcționarul care l-a ajutat pe Ciolacu cu demiterea secretarul de stat care l-a lăsat fără certificat de revoluționar

Ciolacu a susținut că șeful Corpului de control i-a recomandat să-l demitp pe Mihai Dodu

Premierul Marcel Ciolacu a susținut joi seara, la RTV, că l-a demis pe secretarul de stat de la Secretariatul de stat pentru revoluționari în urma unui raport al Corpului de Control care recomanda acest lucru. Premierul a susținut, în direct, că raportul poate fi consultat pe baza legii 544.

PRESShub a cerut raportul în baza legii amintite. Guvernul ne-a transmis că, acesta… nu este gata.

„Potrivit dispozițiilor ce reglementează activitatea CCPM, a fost întocmită o notă de constatare ce reprezintă actul de control intermediar elaborat pe parcursul acţiunii de documentare la finalizarea etapei de verificare la faţa locului.

La finalizarea acţiunii de documentare, după analiza punctului de vedere formulat de către entitatea verificată, urmează să fie întocmită nota de informare, document ce constituie actul final de control.

Sinteza constatărilor preliminare a făcut obiectul informării transmise Prim-ministrului României, cu propunerea privind eliberarea din funcție a Secretarului de stat Mihai Iulian DODU președinte al SSRML în conformitate cu dispozițiile Codului administrativ”, ne-a transmis Biroul de presă al Guvernului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid

Foști judecători „apolitici”, candidați pe liste de partid. Printre...