Polițiștii de penitenciare protestează în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România: „Ne-ați vândut străinilor pe 1,4 mld. de euro!”

Data:

Polițiștii de penitenciare reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) protestează joi în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de condiţiile impuse de CE în ceea ce priveşte modificarea Legii pensiilor militare.

De la ora 11:00, poliția, penitenciarele și militarii rezerviști protestează în fața Reprezentanței Comisiei Europene în România, „din cauză că Bruxelles-ul se amestecă în politica internă a țării noastre în ceea ce privește modificarea legii pensiilor militare. Comisia Europeană șantajează Parlamentul României să adopte legea pensiilor militare în forma dorită de Bruxelles, altfel țara noastră nu va mai primi aproximativ 1,4 miliarde de euro. Guvernul a vândut apărarea, ordinea publică și siguranța românilor pe 1,4 miliarde de euro, bani care nu se vor duce în spitale, școli sau autostrăzi, ci în buzunarele firmelor de partid”, potrivit unui comunicat al FSANP.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția organului executiv al Uniunii Europene (UE) că România nu este singurul stat din UE sau din NATO care are un sistem diferit de calcul al pensiilor militarilor:

„Franța, Germania, Polonia, Belgia sunt țări în care asigurarea veniturilor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, după trecerea lor în rezervă, se face pe un sistem de pensie de stat similar cu cel din România. Comisia Europeană îi transformă pe polițiști, militari și pe polițiștii de penitenciare în cobaii Europei. După experimentul din România, urmează și alte state NATO?”.

Citește și: Oficiul European de Luptă Antifraudă a descoperit fraude și nereguli în valoare de peste 600 milioane de euro în 2022. România pe locul doi la fraude și nereguli în perioada 2018-2022

Iată ce se mai arată în comunicatul FSANP:

Politicienii coaliției de guvernare s-au întors de la Bruxelles cu condiții dure în ceea ce privește pensiile militare de stat. În ciuda semnalelor de alarmă trase de sindicatele din poliție și din penitenciare, “directivele la plic” pe care Comisia Europeană le-a dat României conduc la depopularea și deprofesionalizarea instituțiilor de forță ale statului. “Dictatul de la Bruxelles” (așa cum au lăsat politicienii români să se înțeleagă) referitor la modificarea legii pensiilor militare de stat ridică semne de întrebare cu privire la independența României vizavi de politica sa internă și interesul său național. Polițiștii de penitenciare înțeleg interesul general al Uniunii Europene, dar își pun întrebarea legitimăMai avem nevoie de cei 588 de parlamentari? Mai avem nevoie de 20 de miniștri, un prim-ministru și doi viceprim-miniștri? De polițiști, de militari și de polițiști de penitenciare, politicienii au arătat că nu mai au nevoie.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor FSANP)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...