Polițist, anchetat: șeful i-a cerut să nu scrie că a fost amenințat cu moartea

Data:

Șeful Secției 2 de Poliție Craiova și adjunctul lui au încercat să convingă un subaltern, agent principal de poliție, să modifice o fișă de intervenție la un eveniment sesizat prin 112, ca să nu mai reiasă că a fost amenințat cu moartea de mai multe persoane de etnie romă care ardeau componente auto, poluând aerul.

Pentru a-l convinge, i-au explicat polițistului că el nu ar avea probe care să arate că a fost ultragiat, motiv pentru care cazul s-ar „complica” și chiar „întoarce împotriva” lui. Șeful nu a sesizat imediat parchetul privind ultrajul, așa cum cere legea, deși îi fusese adus la cunoștință, atât verbal, cât și prin fișa de intervenție că echipajul a fost amenințat cu moartea.

Ulterior a susținut că nu a făcut-o pentru că nu a fost informat despre asta. Din înregistrările audio consultate de Redacția Stiricraiova rezultă contrariul. Anume că șeful Secției 2 a fost înștiințat, ba chiar că l-a ”rugat” pe polițist să scoată partea respectivă din mențiuni. Mai reiese că superiorul ar fi mișcat câteva „rotițe” pentru a scăpa de răspundere, iar cazul să fie mușamalizat.

Polițistul din miezul scandalului se numește Mugurel Iancu și este cel care a fost urmărit penal, mustrat, trimis la psiholog și mutat disciplinar de la Secția 2 Poliție Craiova la Centrul de Arest al Inspectoratului de Poliție Dolj, pentru că a aplicat amenzi Primăriei Craiova și altor instituții subordonate ei. Chiar șeful Poliției Locale a Municipiului (PLM) Craiova, Octavian Mateescu, a formulat o plângere penală pe numele lui.

Citește și: După doi ani de hărțuire, Inspecția Judiciară a fost obligată să închidă dosarele a 5 judecători acuzați de delict de opinie

Mai mult, acesta l-a sunat pe adjunctul Secției 2 Craiova, Iulian Duță, cu care fusese coleg de liceu, căruia i s-a plâns că un polițist din subordine i-ar fi amendat, din răzbunare, pe angajații săi.

Duță l-a chemat la raport pe Mugurel Iancu și i-a reproșat că, din toată „pleava”, s-a găsit să îi amendeze tocmai pe polițiștii de la Locala Craiova, care sunt colegii lui, și l-ar fi făcut de rușine în fața șefului PLM Craiova. Stenogramele discuției dintre adjunctul Secției 2 și polițistul Iancu în care îi sunt aduse mustrările au fost publicate de ziariștii de la Jurnalul Olteniei.

Continuare în Știri Craiova!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Sâmbătă, 18 mai, au început lucrările la Spitalul Regional...

Investiție de interes public, pierdută din cauza birocrației | Ziarul de Iași

Primăria Iași a ratat o investiție de interes public,...