Cum s-au pensionat șefi ISU Prahova implicați în ancheta privind funcționarea pensiunii Ferma Dacilor

Data:

Cum s-au pensionat șefi ISU Prahova implicați în ancheta privind funcționarea pensiunii Ferma Dacilor: Mihai Drăgan și Elisei Dumitru, acuzați că ar fi închis ochii la nereguli, au plecat, în 2021, de la conducerea instituției, prin pensionare medicală, la 46, respectiv 45 de ani, au explicat surse oficiale pentru G4Media.ro.

Cei doi s-au retras din funcție la scurt timp după ce Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fostul Doi și-un sfert, le-a retras accesul la informații clasificate și secrete de stat, conform surselor.

Citește și: A plecat în Londra să fie mai aproape de fiul ei și a ajuns să ajute sute de copii

Ce arată raportul DGPI

Într-un răspuns oficial al DGPI pentru G4Media.ro, se arată faptul că „au fost identificate elemente de incompatibilitate privind accesul la informații clasificate și secrete de stat în cazul inspectorului șef și prim-adjunctului șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova (ISUJ Prahova), de la acea dată”.

Mai mult, din document reiese faptul că în paralel au fost sesizate și organele penale privind „modul deficitar de îndeplinire a atribuțiilor la nivelul ISUJ Prahova, precum și aspectele referitoare la agenții economici din județul Prahova care nu respectau reglementările din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor”.

Citește și: Un psihoterapeut explică dependenţa tinerilor de editarea pozelor pe care le pun pe internet. „Se poate ajunge la depresie”

Cum s-au pensionat șefi ISU Prahova

Surse din MAI au explicat pentru G4Media.ro că măsura a venit pe fondul neregulilor descoperite la pensiune, nereguli care au fost sancționate doar cu avertisment.

Dar și pentru faptul că la nivelul ISUJ Prahova devenise o practică mesele de protocol la locațiile verificate de pompieri, conform acelorași surse.

Practica despre care se vehiculează că s-ar fi perpetuat ulterior. Dosarul DNA, deschis după sesizarea DGPI și clasat în martie, va fi redeschis de actuala conducere a parchetului anticorupție.

Mai multe în G4Media


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...