Primar prins „aghesmuit” la volan

Data:

Primar prins „aghesmuit” la volan. Un caz înregistrat în seara de Dragobete, când primarul comunei Viișoara, Laurențiu Constantin Rîmbu (PSD), a fost surprins băut la volan. Potrivit unor informații neoficiale, sâmbătă seara, pe 24 februarie, de sărbătoarea iubirii la români, primarul ar fi fost la o petrecere, unde ar fi cinstit și câteva pahare. Nu a mers cu mașina la acea întâlnire pentru că autoturismul personal a rămas la circumscripția veterinară (n.r. – el fiind de profesie medic veterinar).

Alcoolemie de 0,35 mg/l alcool pur

La finalul acelei petreceri, Laurențiu Constantin Rîmbu a plecat spre casă, însă a făcut și un mic ocol la circumscripția veterinară, pentru a-și lua autoturismul. Există voci care spun că primarul ar fi fost „pârât” pentru că, la scurt timp, el a fost tras pe dreapta și verificat de un echipaj din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani. Ghinion pentru că taman atunci fusese inițiată și o acțiune a Serviciului Rutier. Pus să sufle în etilotest, primarul nu a mai avut cum să o dea cotită. Norocul lui a fost că rezultatul nu a indicat o îmbibație suficient de mare care să atragă răspunderea penală, la mijloc fiind vorba de o contravenție. Chiar și așa, Laurențiu Constantin Rîmbu s-a ales cu o amendă, dar și cu măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de timp.

Citește și Regimul de la Tiraspol cere Moscovei mai mulți bani. Anexarea „ar fi o prostie în condițiile actuale”

„A fost depistat sub influența alcoolului la volan, un bărbat de 38 de ani. Valoare indicată de aparatul etilotest a fost de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1600 de lei și i s-a reținut permisul de conducere”, a precizat pentru „Monitorul de Botoșani” purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Delia Nenișcu.

„Nu comentez informațiile”

Contactat telefonic de reporterii „Monitorul”, primarul  Laurențiu Constantin Rîmbu a refuzat să comenteze incidentul și a susținut că la mijloc nu ar fi vorba de chestiuni administrative ci pur personale. „Nu comentez informațiile. Aceste sunt chestiuni ce țin de aspecte personale”, a spus primarul Rîmbu, care a sistat conversația invocând și problemă medicală, o posibilă laringită. Mai multe citiți în Monitorul de Botoșani.

Foto cu titlu de prezentare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...