O româncă conduce în premieră Federația Mondiale a Societăților de Anesteziologie

Data:

O româncă conduce în premieră Federația Mondiale a Societăților de Anesteziologie. Dr. Daniela Carmen Filipescu este profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și a a fost aleasă în funcție, informează Ampress.ro.

Alegerea a fost decisă la Congresul Mondial de Anesteziologie, care se desfășoară în perioada 3 – 7 martie, la Singapore. La eveniment participă peste 4500 de delegați din peste 100 de țări.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Universității „Carol Davila”, dr. Daniela Carmen Filipescu este profesor universitar anestezie și terapie intensivă (ATI), Disciplina ATI I – Institutul Clinic Fundeni/Institutul Clinic „Prof. Dr. C. C. Iliescu”/Spitalul Universitar de Urgență București/Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Departamentul 14 – Ortopedie, ATI, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.

Daniela Carmen Filipescu este șef de secție, Anestezie și terapie intensivă II, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C. C. Iliescu”, București. În perioada 2011 – 2019 a fost director medical al acestui institut.

Citește și: Cum tratează Poliția o minoră obligată să se prostitueze: o umple de amenzi tot pe victimă

O româncă conduce în premieră federația de anesteziologie

Este autor a 71 de capitole în cărți publicate la nivel național, autor al unei monografii, autor a 9 capitole în cărți publicate la nivel internațional.

Este editor a 6 cărți publicate la nivel național, autor și/sau investigator a 84 de lucrări publicate în reviste indexate în Web of Science Core Collection, autor/colaborator a 17 lucrări publicate în reviste indexate în alte baze de date internaționale, autor a 74 de lucrări publicate în reviste naționale.

Este autor a 95 de studii publicate ca rezumate în reuniuni științifice internaționale și 150 de studii publicate ca rezumate în reuniuni științifice naționale.

CV-ul dr. Daniela Carmen Filipescu cuprinde 125 de prelegeri la congrese și manifestări științifice internaționale în peste 25 de țări și 190 de conferințe la congrese și manifestări științifice naționale.

Este membru al Consiliului consultativ tehnic al Global Surgery Foundation (GSF), a fost secretar al Federației Mondiale a Societăților de Anesteziologie, președinte al Societății Europene de Anesteziologie (ESA), membru în Consiliul Reprezentanților Asociației Europene a Anesteziștilor CardioToracici (EACTA).

Este vicepreședinte al Comisiei de Anestezie și Terapie Intensivă a Colegiului Medicilor din România și coordonator științific al Congresului național al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI). Puteți vedea AICI CV-ul integral al dr. Daniela Carmen Filipescu.

Citește și: Premieră în justiție. Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: umfcd.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...