Dumitru Buzatu în ziua flagrantului: „Când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!”

Data:

Dumitru Buzatu în ziua flagrantului: din interceptări rezultă că președintele CJ nu era interesat de pescuit, ci doar să ridice șpaga.

Potrivit referatului DNA de arestare preventivă, Dumitru Buzatu a făcut mai multe luni presiuni asupra angajaților din Consiliul Județean Vaslui pentru a face o plată către constructorul Emil Savin, zis „Farmazon”, cel care i-a dat o mită de 1,25 milioane de lei lui Buzatu.

Acest lucru reiese dintr-un fragment al unei convorbiri telefonice dintre Buzatu și Ioan Buruiană, zis „Buru”, fost angajat al DGASPC Vaslui, pe care Buzatu îl trimitea la reprezentanții antreprenorilor să stabilească detaliile întâlnirii unde președintele CJ Vaslui urma să primească sumele de bani drept mită.

Citește și: VIDEO cu momentul prinderii lui Buzatu. A fost blocat de procurori pe un drum pe jumătate asfaltat

În ziua de 22.09.2023, la ora 15:25:09,  BUZATU Dumitru ia legătura cu  BURUIANĂ Ioan, discuțiile celor doi reliefând faptul că interesul numitului BUZATU Dumitru nu era legat de pescuit ci de întâlnirea cu Savin Emil:

BUZATU Dumitru: – Ai pescuit ceva?

BURUIANĂ Ioan : – Am prins câte un pește toți!

BUZATU Dumitru: – Altceva … decât pește?

BURUIANĂ Ioan : – Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit!  Altceva n-am pescuit!

BUZATU Dumitru: – Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!

BURUIANĂ Ioan : – Hai! Hai!

BUZATU Dumitru: – Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

BURUIANĂ Ioan : – Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat tot, gata!

BUZATU Dumitru: – … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec! BURUIANĂ Ioan : – Gata! Da! Da! Dar cât durează ca să-i spun lui EMIL să vină cu mâncarea caldă?

BUZATU Dumitru: – Acuma vin! Acuma ajung! BURUIANĂ Ioan : – Acuma ajungeți?

BUZATU Dumitru: – Acuma, vin acum, da.

În aceiași zi, după sosirea lui Buzatu la Ferma Cârja acesta a luat masa alături de Emil Savin, Ion Buruiană, Ana Maria Obreja și Eduard Cazacu, ulterior BUZATU Dumitru având o scurtă discuție singur cu  Savin, în cuprinsul acesteia cel din urmă i-a dat președintelui CJ Vaslui geanta cu suma de 1.250.000 lei pusă la dispoziție de DNA. Buzatu a preluat geanta și a așezat-o în portbagajul autoturismului Dacia Duster.

Filmați de DGA

Aceste aspecte au fost surprinse video de către ofițerii de poliție judiciară ai DGA care au pus în executare măsuri de supraveghere tehnică autorizate în cauză, din procesul-verbal întocmit de către aceștia reieșind în esență următoarele:

La orele 17.15, Savin și Buzatu s-au ridicat de la masă și s-au deplasat către autoturismele marca Lexus și marca Dacia Duster. Buzatu a mers la portbagajul Daciei Duster, iar Savin la autoturismul Lexus, unde a deschis ușa stânga spate și a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziție de către Direcția Națională Anticorupție, în care se afla suma de 1.250.000 de lei.

Citește și: Mita luată de Buzatu este a doua ca mărime din istoria DNA. Coincidență: pe ambii denunțători îi cheamă Savin

Buzatu a deschis portbagajul Daciei Duster, Savin a mers către el, i-a întins geanta cu banii, Buzatu a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis. Cei doi au purtat o convorbire scurtă în timpul dării/luării genții cu bani și apoi s-au deplasat împreună către masa din foișor unde se aflau celelalte persoane.(…)

Dumitru Buzatu și un expert din Botoșani, Radu Judele, au fost arestați preventiv în dosarul privind luarea unei mite de 125.000.000 de lei președintelui CJ Vaslui, pentru a debloca plata unei lucrări de 12 milioane de lei care era amânată de 2 ani.  

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale

Iohannis a pus cruce combaterii evaziunii fiscale, combătând legea...

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei și ce avere au. A început campania electorală

Cine sunt candidații pentru Primăria Capitalei: Biroul Electoral al...

Accident grav în Tulcea, între un microbuz şi o maşină de teren. Șapte persoane rănite

Accident grav în Tulcea. Şapte persoane au fost rănite...

Premiul Carol cel Mare, acordat rabinului Pinchas Goldschmidt

Premiul Carol cel Mare, acordat de oraşul Aachen, este...