Primăria Timişoara a câştigat în instanţă o vilă, de la clanurile imobiliare. Fritz: Nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie

Data:

Primăria Timişoara a câştigat în instanţă o vilă, de la clanurile imobiliare. Primarul Dominic Fritz a anunţat, luni, că municipalitatea a câştigat în instanţă prima vilă din zona ultracentrală a oraşului, de pe bulevardul C.D. Loga nr 52, „furată de nişte clanuri, prin anii ’90”.

Clădirea şi terenul de 1200 metri pătraţi sunt din nou proprietatea de drept a statului şi în administrarea primăriei, care doreşte să deschidă aici o grădiniţă.

„Este prima vilă care a reintrat în patrimoniul oraşului. Porţiunea dintre Primărie şi Prefectură este un bulevard de pe care, în anii ’90, prin tertipuri juridice şi falsuri în acte, vânzări şi cumpărări succesive, s-au luat din patrimoniul oraşului mai multe vile şi au ajuns în mâna unor clanuri.

La începutul mandatului meu de primar, am spus că o prioritate pentru mine este să readucem în patrimoniul oraşului tot ceea ce s-a furat în ultimii zeci de ani.

Avem astfel de cazuri şi pe malul Canalului Bega, şi aici. Astăzi, marcăm o victorie majoră atât pentru timişoreni, cât şi pentru oraş. Am recâştigat imobilul de pe bulevardul C.D. Loga nr. 52, de acum statul român este proprietarul de drept al clădirii.

Citește și: Dumitru Buzatu în ziua flagrantului: „Când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!”

Este un spaţiu generos şi ar putea primi destinaţia de grădiniţă”, a declarat primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.

Edilul a subliniat că a găsit, împreună cu echipa sa de jurişti, o cale juridică prin care s-a reuşit întabularea, pe baza unor dosare penale din trecut, fără să se mai treacă printr-un alt litigiu.

„Să o spunem deschis: până acum, nimeni nu a avut curaj să se ia de această mafie de pe Loga. Aşa cum nimeni nu a avut curaj să se ia de mafia de pe malul Canalului Bega.

Citește și: Un PNL mort e un PSD viu

Fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu (Florin Răvăşilă, n.r.) a fost pus printr-un concurs fraudat director pe patrimoniul oraşului. Acolo l-am găsit. Miza din ultimii 10 ani nu a fost să fure mai mult, ci să acopere urmele furtului din anii ’90.

Cu o echipă curajoasă luăm dosar cu dosar, teren cu teren, vilă cu vilă, şi mergem până în pânzele albe să redăm Timişoarei ce este al ei. E o muncă a naibii de grea, dar nu mă mai sperie nimeni şi nimic”, a detaliat Fritz.

Primarul a mai menţionat că de acum urmează evacuarea persoanelor care ocupă ilegal imobilul devenit proprietatea municipalităţii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Dominic Fritz / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

După ce și-a angajat ginerele în primărie, Piedone e verificat de ANI. Averea lui Șerban Andrei Bogdan

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este acuzat de...

Interzicerea energizantelor la copii. Nicotina + energizante, o combinaţie cu potenţial letal

Interzicerea energizantelor la copii. Preşedintele României are pe masă,...

Bicicleta Trekking – ce trebuie să știi despre acest tip de bicicletă?

Bicicletele Trekking sunt potrivite pentru o varietate de condiții...

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după ce Voineag a delegat un șef contestat

Procurorii DNA Constanța și-au dat demisiile în bloc după...