Președintele Turciei, Erdogan: Aderarea Suediei şi Finlandei la NATO ar fi o greșeală

Data:

Intrarea Finlandei şi Suediei în NATO ar fi o „greșeală”, aşa cum a fost şi aderarea Greciei la Alianţa Nord-Atlantică, a declarat vineri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Şeful statului turc a explicat în faţa presei că „nu vrea să se repete aceeaşi greșeală ca cea comisă prin aderarea Greciei”, acuzând Suedia şi Finlanda că „găzduiesc terorişti ai PKK”, Partidul Muncitorilor din Kurdistan. „Nu avem un aviz pozitiv”, a insistat Erdogan, citat de Agerpres.

„Urmărim în prezent evoluţiile în legătură cu Suedia şi Finlanda, însă nu avem un aviz pozitiv, deoarece NATO a făcut o eroare în privinţa Greciei anterior, împotriva Turciei”, a declarat preşedintele turc la ieşirea de la rugăciunea de vineri la Istanbul. „În plus, ţările scandinave, din păcate, sunt aproape ca nişte case de oaspeţi pentru organizaţiile teroriste”, a adăugat el, invocând PKK, clasată drept organizaţie teroristă de către Turcia, dar şi de către UE şi SUA.

Reacţia Turciei este prima voce discordantă în cadrul NATO în legătură cu perspectiva aderării Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică, titrează Digi24.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Incercarile repetate dar nereusite, ale Presedintelui Erdogan, de a readuce pacea si de a concretiza o intelegere intre Rusia si Ucraina face din Turcia un jucator irelevant in plan International.O data cu deciziile Finlandei si Suediei de a adera la NATO Turcia incearca din nou „marea cu degetul ” Dupa discutiile, viitoare,cu conducerile Finlandei si Suediei si dupa implicarea imediata deja observabila a Presedintelui J.R.Biden ba chiar si dupa acceptul dat de Franta si Germania Turcia isi va remodela decizia . Mai curiosi ar trebui sa fim in ceea ce priveste decizia Ungariei .Orban este deja izolat iar cetatenii maghiari par a fi intrat in spirala ce deja macina natiunea Rusa .Erdogan are alte mari probleme la el acasa si daca acestea se inmultesc iar conditiile de viata scad constant va fi supus contestarii publice si chiar a celor ce inca il sustin asisderea ca si Presedintele Rusiei ce nu poate asigura militar intreaga frontiera a NATO fara a aduce nivelul de trai si pe proprii cetateni „ in sapa de lemn ” o data cu intrarea Finlandei si Suediei in marea familie NATO.Razboiul cu Ucraina devine aproape nesemnificativ fata de aderarea celor doua tari nordice la NATO fapt ce arunca Rusia in haos .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ce spune Donald Trump după retragerea lui Joe Biden

Donald Trump spune despre vicepreședinta Kamala Harris că este...

Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa...