​Prima condamnare în dosarul în care e implicat și președintele CJ Iași

Data:

Prima condamnare din scandalul angajărilor ilegale de la Şcoala Populară de Arte “Titel Popovici” din Iaşi. Referentul economic al instituţiei, Mihaela Cucoradă, a fost condamnată la un an de închisoare cu amânare şi o perioadă de supraveghere de doi ani, pentru că a eliberat o adeverinţă falsă de vechime în muncă.

Cu ajutorul acestui document fals, un alt personaj vizat de ancheta DNA Iaşi, Ilie Vintizi, a reuşit să se înscrie la concursul pentru ocuparea unui post în cadrul Biroului Financiar – Administrativ al Şcolii de Arte.

Dosarul de trimitere în judecată a Mihaelei Cucoradă a fost înregistrat la Tribunal pe data de 2 iunie, la secţia penală, având ca obiect “sesizarea cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei”, iar magistraţii au condamnat-o pe aceasta pentru infracţiunea de “fals în înscrisuri sub semnătură privată”. Mihaela Cucoradă are dreptul de a face apel împotriva acestei hotărâri, la Curtea de Apel, în termen de 10 zile.

Alături de Cucoradă, procurorii Serviciului Teritorial Iaşi al DNA au dispus, în luna mai, sesizarea instanţei de judecată, cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, în cazul a încă trei angajaţi al Şcolii Populare de Artă „Titel Popovici”: Elena-Nina Zugravu, Andreea-Elena Popovici şi Ilie Vintizi.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Biserica salvată cu ambulanța

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(SURSA FOTO: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual24 | Țările române, ținute în sărăcie extremă secole la rând din cauza birurilor uriașe

Țările române, ținute în sărăcie extremă. Fiscalitatea uriașă –...

Medic de la Maternitatea din Botoșani, concediat după moartea Alexandrei Ivanov

Medic de la Maternitatea din Botoșani, concediat la patru...

G4Media: Triunghiul periculos Negoiță-Docuz-Ciolacu din licitația de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3

Triunghiul periculos Negoiță-Docuz-Ciolacu din licitația de 27 de milioane...

Descinderi ale DNA şi DGA la Serviciul Permise şi Înmatriculări Bihor

Descinderi ale DNA şi DGA la Serviciul Permise şi...