Primăria Cluj-Napoca va realiza un Campus Universitar Metropolitan | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Primăria Cluj-Napoca va realiza un Campus Universitar Metropolitan, în parteneriat cu universitățile clujene, publice și private, care să răspundă nevoilor de locuire ale studenților.

Ideea realizării unui campus universitar în Cluj nu este una nouă, administrația locală a anunțat încă de acum doi ani intenția de a realiza noi spații de cazare pentru studenți, care răspundă nevoilor de locuire ale acestora.  

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Acum, potrivit mesajului transmis de edilul Clujului, proiectul campusului studențesc este aproape de a pleca la drum. 

Universitățile reprezintă cea mai importantă valoare a Clujului

„Primăria municipiului Cluj-Napoca propune realizarea în parteneriat cu universitățile clujene a unui Campus Stundețesc Metropolitan. De ce?

La Cluj avem 10 universități publice și private, practic cele mai performante și importante din România. 

În al doilea rând, pentru că universitățile clujene au reprezentat și reprezintă cea mai importantă valoare adăugată a Clujului. De ele depinde și prezentul, și viitorul Clujului, a slujbelor bine plătite și de calitate la Cluj.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Pentru a menține atractivitatea mediului universitar clujean pe termen mediu și lung avem nevoie, după părerea mea, de cel puțin două lucruri:

  • în primul rând, de universități performante, iar la Cluj, așa cum ne arată clasamentel internaționale, avem universități performante;
  • de condiții decente de locuire, la prețuri accesibile, pentru studenți.

De aceea avem nevoie să realizăm un nou campus studențesc care să ofere aceste două condițiții – de locuire și la prețuri accesibile, pentru studenții din centrul universitar Cluj”, spune primarul orașului.

Continuarea în Monitorul de Cluj

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related