Un PNL mort e un PSD viu

Data:

O să spun ceva care este extrem de nepopular pentru bula în care trăim: lupta cu PNL distruge dreapta. Ne îndreptăm cu pași repezi către un sistem bipartid în care PSD și PNL vor lupta cu AUR, iar restul formațiunilor politice vor face figurație și vor încerca să atace când într-o parte, când în cealaltă, în căutare de relevanță politică.

PNL e un partid foarte important, dar nu și frecventabil în aceste zile. La această situație a contribuit strategia conducerii partidului, împreună cu noi, ceilalți, care am preferat emoția în schimbul realității politice pe care o traversăm. Am dat în PNL cu tot ce am avut și PNL, care avea o aplecare specială către PSD, a făcut ce a știut el mai bine să facă: s-a abandonat soluției facile.

Cunosc istoria PNL, după cum știu foarte bine ce s-a întâmplat după alegerile din 2019. Am fost suficient de prezent în viața partidelor noi cum sunt USR, PLUS sau REPER ca sa înțeleg de ce am ajuns aici și cine a greșit. Nu cuantific vina cuiva, pentru că PNL este ce este ca urmare a propriilor decizii.

Citește și: Drogurile ideologice ale conservatorilor români

Ce regret este că am fost instrumentul inconștient al PSD în distrugerea programatică a unei alternative de dreapta.

Pe scurt, cred că anul viitor nu ne va aduce o alternativă politică serioasă pe partea dreapta fără PNL prezent în ea. Șansele sunt infime, dar nu ne permitem să visăm construcții inexistente, notorietate politică închipuită atunci când ea este infimă.

Am divizat dreapta și trebuie să o reconstruim. E o vină comună, pentru că lecția în politică e că nimeni nu face după cum îl taie pe el capul. Am distrus o guvernare împreună.

Nu vom reconstrui dreapta de unii singuri, ascunși în tranșeele noastre, azvârlind cu vorbe grele și pozând în neprihăniți politic.

Citește și: VIDEO cu momentul prinderii lui Buzatu. A fost blocat de procurori pe un drum pe jumătate asfaltat

Când pierzi sau când câștigi, o faci împreună cu un număr remarcabil de oameni. Încordarea mușchilor din aceste zile nu face decât să împingă PNL și mai adânc în brațele PSD, punând voturile liberalilor (atâtea câte mai sunt) în punga social-democraților.

Nu putem rămâne indiferenți. Numărați procentele celor care au crescut în ultimii ani și o să vedeți cine a crescut și cine nu.

Este un apel către toate forțele responsabile de centru sau centru-dreapta. Nu mai e timp, mai avem câteva luni pentru a încerca să salvăm ce se mai poate salva din dreapta românească.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Andrei Lupu este deputat REPER.

spot_imgspot_img
Andrei Lupu
Andrei Lupu
Andrei Lupu este un avocat și deputat din 2020, pe listele USR. A fost membru al Biroului Național PLUS.
1 COMENTARIU
  1. Domnule Lupu,
    Eu înțeleg că politica stă în rând cu târfele, dar dacă de doi ani useriștii toți au dat cu PNL de toți pereții, asta după ce au abandonat fără luptă guvernarea și după tot ceeace a făcut KWI cu ei. Chiar mi se pare neverosimil ceeace propuneți.
    PNL viu nu mai există. Îmi pare nespus de rău să o spun.
    Votant USR și din păcate și KWI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

George Simion recidivează: Viktor Orban, exemplul favorit pentru AUR

George Simion recidivează. De ce face no combat AUR?...

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean, atunci când a...

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi. Dar sistemul său l-a ucis

Putin n-ar fi ordonat uciderea lui Navalnîi, consideră agențiile...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...