Primarul din Brașov îl acuză pe Rafila că refuză construirea de noi spitale

Data:

spot_img

Primarul din Brașov îl acuză pe Alexandru Rafila de abuz și susține că ministrul Sănătății refuză construirea de noi spitale. Allen Coliban menționează că Rafila a scos de la finanțare 6 unități medicale fără o explicație întemeiată.

„Alexandru Rafila, Ministrul PSD al Sănătății, refuză construirea de spitale noi în Brașov!

Citește despre minciunile gogonate ale lui Rafila, prin care încearcă să arunce vina în altă parte. A scos de la finanțare 6 spitale, iar pentru asta am făcut plângere la Parchetul European.

Acum minte că aceasta este cauza pentru care Spitalul Brașovului nu are finanțare”, a scris Allen Coliban pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Alegerile și democrația: de ce nu votează românii?  

Primarul din Brașov îl acuză pe Alexandru Rafila: a blocat proiectul

Primarul explică faptul că după ce și-a câștigat mandatul începuse demersurile pentru construirea unui nou spital în Brașov cu finanțare prin PNRR, însă ministrul Alexandru Rafila a blocat proiectul.

Allen Coliban scrie că i-a făcut plângere ministrului sănătății la Parchetul European pentru abuz de putere.

Acesta arată că în luna noiembrie a anului 2021, după ce Rafila și-a preluat mandatul, 49 de proiecte de spitale, printre care și cel din Brașov, urmau să intre în etapa de departajare pentru că fondurile din PNRR nu puteau să le finanțeze pe toate

„Martie 2022: Rafila spune că lista spitalelor care au fost acceptate pentru finanțare „trebuie completată, pentru că sunt dezechilibre între județe”.

În realitate e doar un tertip politic pentru a se asigura că proiectele din fiefurile PSD au șanse mai mari” a mai scris primarul pe Facebook.

Citește și: CSM vrea să amâne legea grefierilor și pune judecătorii șefi să semneze, după ce a aprobat o normă cu „deficiențe majore”

Proiecte tăiate fără explicație

Un an mai târziu, la finalul lunii martie din 2023, spitalul de Pneumo și Infecțioase a fost selectat pentru finanțare prin PNRR. Însă, de la acel moment și până în septembrie nu s-a mai întâmplat nimic.

Allen Coliban explică și că în luna septembrie a anului trecut „Ministrul PSD Rafila taie din pix 6 spitale de pe listă, fără nicio explicație logică, printre care și spitalul nostru, al Brașovului. Inventează motive și promite finanțarea prin ÎMPRUMUT de la Banca Europeană de Investiții”.

O lună mai târziu, Comisia Europeană a constatat lipsa unor justificări pentru care cele 6 proiecte au fost eliminate și i-au cerut ministrului sănătății să semneze finanțarea acestor spitale, dar și să se înceapă lucrările.

De atunci și până în luna martie a acestui an nu s-a făcut nicio acțiune în acest sens, potrivit primarului din Brașov.

Primarul din Brașov îl acuză pe Rafila: proiectele nu au fost demarate nici acum

Martie 2024: Ministrul Rafila revine cu exact aceleași mesaje revoltătoare legate de „dezechilibrul dintre județe”, la fel ca în 2022.

Astăzi: niciun proiect din cele 6 eliminate din pix de Rafila cu promisiunea de finanțare prin împrumut, în loc de bani europeni nerambursabili, nu a fost demarat”, scrie Allen Coliban.

Acesta l-a acuzat pe Alexandru Rafila că „ și-a bătut joc nu doar de proiectul din Brașov ci și de alte 5 proiecte din țară: Buftea, Constanța, Arad, București și Alba Iulia. Vorbim de sute de mii de oameni care nu vor beneficia de servicii medicale în spitale sau secții noi”.

În finalul postării, primarul i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot pe 9 iunie, scriind că este nevoie să fie transmis un semnal clar către Guvern.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related