Primarul din Stâlpeni refuză să pună la dispoziție căminul cultural pentru o dezbatere cu toți candidații la primărie | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Am primit răspunsul din partea primăriei Stâlpeni privind solicitarea de închiriere a Căminului din Rădești. Un răspuns absurd ca argumentație, prin care domnul Șerbănoiu refuză să pună la dispoziție asociațiilor civice căminul cultural, pentru organizarea dezbaterii cu toți candidații la primărie, Plus 1 pentru Stâlpeni”.

Acesta a invocat, în răspunsul oficial transmis ieri, câteva motive, mai degrabă pretexte, fără nicio bază juridică reală care să corespundă cu realitatea legislativă aplicabilă acestei situații și cu interesul cetățenilor. Ce ni se trimite este pur și simplu un refuz de tipul „căminele sunt ale mele și le dau doar cui vreau eu”. Pentru că pe ambele le-a folosit de la începutul anului în interesul său sau al partidului așa cum se poate vedea aici și aici.

În prima parte a adresei ni se spune că acest eveniment nu se poate organiza din cauza faptului că Asociația „Stâlpeni, comuna noastră” și Asociația Mișcarea Sinergistă sunt asociații civice, nu partide politice și astfel evenimentul nu servește interesului partidelor politice. Cu alte cuvinte, ce încearcă domnul primar să ne spună este că dezbaterea ar trebui organizată doar de un partid politic.

Citește și: PRESShub și Freedom House România contribuie la dezvoltarea Inteligenței Artificiale

Este incredibil să invoci într-un act juridic că o dezbatere electorală nu poate fi organizată de către o asociație civică sau mai multe. O spun pe înțelesul tuturor: dacă se organizează o dezbatere între partidele politice cum să spui că ea trebuie organizată de unul dintre cei care participă? Unde este medierea și ce credibilitate are acel organizator politic ca fiind imparțial?

Din contră, mediul civic este cel mai potrivit să organizeze astfel de dezbateri, pentru că organizațiile civice pot asigura o imparțialitate a discuțiilor astfel încât acea dezbatere să servească interesului comunității pentru un vot informat, precum și tuturor celor prezenți. Mai ales că una dintre ele, Mișcarea Sinergistă a organizat așa ceva în Sânmihaiu Român, județul Timiș, eveniment la care au participat toți candidații și a fost facilitat de primăria din comună.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 1 și ce avere au

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...