Primarul Slatinei ascunde o vilă imensă pe proprietatea socrului, director la o companie a Primăriei

Data:

Primarul Slatinei ascunde o vilă imensă în comuna Slătioara, proprietate care în mod convenabil este trecută pe numele socrului. O parte din casă este deja locuibilă, potrivit surselor PRESShub. Edilul susține că deși merge des acolo alături de soție și copii, nu are nicio legătură cu domeniul.

De la SRI la Compania de Apă

Vasile Covaciu, socrul primarului Emil Moţ, deţine un impresionant domeniu de aproape 14.000 de metri pătraţi, în comuna Slătioara, la o aruncătură de băț de Slatina.

Începând cu 2019, acolo a început construcţia unui imobil, care deja arată ca o vilă de mari dimensiuni.

Domeniul, dar şi clădirea sunt trecute pe numele lui Vasile Covaciu, fost angajat SRI şi actual director adjunct al Companiei de Apă Olt, şi al soţiei sale.

Deşi zona arată ca un şantier şi mai mulţi muncitori sunt în curte, potrivit informaţiilor PRESShub, o parte din casă este deja locuită.

Construcţie în zonă protejată, acord de la APM

Rămâne în discuție aspectul legalității construirii acestui complex în acel loc. Este bine cunoscut că, inclusiv conform informațiilor furnizate de Agenția de Mediu, zona în cauză găzduiește un zăvoi și o mică pădure, un habitat în care se adăpostesc grupuri importante de păsări, specii protejate de lege, care se hrănesc cu pește capturat în apele Râului Olt. Zăvoiul cu pricina este situat la mică distanță de barajul Slătioara.

Potrivit documentaţiei obţinute de PRESShub, în incintă se construieşte o locuinţă cu regim de înălţime P+1, anexe cu destinaţia de garaj şi foişor cu regim de înălţime parter, vor fi prevăzute spaţii verzi, alee acces+platformă betonată şi iazul piscicol.

Între limita de proprietate şi iazul piscicol s-a prevăzut o zonă de protecţie (spaţii verzi) cu suprafaţa de 2033.538 mp.

„Iazul piscicol va fi folosit pentru uz famimlial, iar balastul rezultat în urma excavării nu va fi comemrcializat, ci va fi folosit pentru sistematizarea curţii”, se arată în Decizia de încadrare emisă de APM Olt.

Primarul Slatinei ascunde o vilă imensă. Toate drumurile duc la „nea’ Vasile”

Şi în prezent se lucrează de zor la impresionanta vilă. PRESShub a reuşit să chestioneze pe unul dintre muncitorii care a ieşit din spatele zidurilor mari care înconjoară proprietatea de la Slătioara.

De sub hainele groase, tânărul spune că „nea’ Vasile” este cel care urmăreşte îndeaproape evoluţia lucrării.

„Cam de un an de zile sunt aici (pe şantier – n.red.). Aici nu ştiu cine e… pe nea Vasile îl ştiu. înţeleg că primarul (Emil Moţ – n.red.) ar fi rudă, dar nu l-am văzut… Nea Vasile trece mereu”, a menționat un muncitor de pe șantierul casei.

Din 2017, la scurtă vreme după pensionarea din cadrul SRI, Vasile Covaciu a devenit director adjunct la Compania de Apă Olt. Societatea are acţionar majoritar chiar Consiliul Local Slatina, iar presa locală a scris, de-a lungul timpului, că a devenit principalul angajator pentru „pile de partid”.

Citește și: Instanța supremă convocată de urgență, în prag de noapte, pentru a sesiza CCR pe Legea fugarilor

Primar: „Ştiu de casa respectivă, normal că știu pentru că merg împreună cu copiii ori de cate ori avem ocazia și timpul ne permite

PRESShub l-a chestionat pe primarul Emil Moţ cu privire la domeniul de la Slătioara.

După un scurt apel telefonic în care a cerut ca întrebările să-i fie adresate în scris, el a revenit cu un mesaj în care transmite că nu are nicio legătură cu investiţiile socrului. Recunoaşte însă că vine frecvent la Slătioara, mai ales în weekenduri şi când copiii au vacanţe.

„Mulțumesc frumos că m-ați întrebat. Da, știu de casa respectivă, normal că știu pentru că merg împreună cu copiii ori de cate ori avem ocazia și timpul ne permite, ca ei să stea împreună cu bunicul lor, ca să fie aproape, să se joace împreună, să le citească, să se uite la filme. Am avut un crez și vreau să mă țin de el: îmi doresc copiii mei să stea cât mai des cu bunicii lor”, a declarat el.

Mai mult, Emil Moţ afirmă că socrul său l-a întrebat înainte să înceapă construcția casei dacă aceasta îi va afecta cu ceva imaginea sa publică. Edilul l-ar fi asigurat pe socru că totul în familia lor este transparent, onest și orice instituție a statului care vrea să îl verifice sau să îl întrebe este binevenită.

„Știu că socrul meu m-a întrebat de câteva ori legat de șantierul pe care îl face, mi-a cerut părerea, însă eu nu mă pricep la construcții, nu știu ce și cum. Departe de mine să știu ce dorește să facă acolo, pot să vă zic că a trebuit de fiecare dată să le spun copiilor să aibă grijă că sunt multe noroaie.

Chiar și așa, sunt o persoană onestă, sunt o persoană deschisă, sunt un om transparent. Oricine dorește să mă întrebe despre acea casă, poate să o facă, oricine vrea să afle informații cred că poate să discute cu socrul meu. 

Îmi doresc să rămân un model de edil european și pentru asta știu că transparența și onestitatea sunt cheie. 

Personal, eu locuiesc în Slatina împreună cu soția mea, în apartamentul nostru pe care l-am cumpărat amandoi acum mult timp”, a mai declarat Moţ.

Cine este Emil Moţ?

Emil Moţ este primar al Slatinei din anul 2016, când a fost ales cu 44% din voturile exprimate. Înainte el a fost deputat PSD, ales pe listele alianţei USL.

În CV-ul său se mai regăsesc un post de secretar de stat în Ministerul Mediului (2012), pe vremea Rovanei Plumb, dar şi postul de director al DGASPC Olt (2009-2012), instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Olt condus în acea vreme de actualul secretar general al PSD, Paul Stănescu. Totodată, Moţ a fost comisar şef al Gărzii de Mediu Olt în anul 2009.

Emil Moţ a atras atenţia publică după ce, în 2018, a trecut în declaraţia de avere că a primit sumele de 137.000 de euro şi 345.000 de lei, după ce a organizat nunta şi botezul primului său copil. Edilul a arătat că darul la masă a fost foarte bun şi că a avut aproximativ 400 de invitati.

„Au fost 400 de invitaţi la nuntă. Ce să vă spun? Socrul meu mi-a dat 500 de milioane de lei (vechi- n.red.). Masa a mers foarte bine. Ţinând cont că sunt primar, oamenii… bine, a fost şi frumos. A fost o nuntă OK, a mers chiar foarte bine”, a explicat, pentru Ziare.com, Emil Moţ.

Între timp, edilul a mai organizat două botezuri, după ce i s-au născut încă doi fii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
10 COMENTARII
 1. Trist, ce se întâmplă în municipiul nostru, în țara noastră, și noi, nu putem să facem nimic, votul nu contează,…. din păcate, suntem în inferioritate .
  Suntem, prinși într-o roată a indiferenței, și nepăsării, naționale.

 2. Ăștia sunt cei mai mari hoți ,auzi că nu știe ce construcție face socruso acolo ,am impresia că ăștia ne considera extrem de prosti,nu știu cum dracu de.tot ies la alegeri ,se pare că contează cine numără voturile .

 3. Dl Răzvan va rog investigați o afacere frumoasa savirsita de dl Moț
  Cu doi ani în urmă anunta la tv local,presa că va schimba lifturile vechi din Slatina
  Se da o Hotărîre a Consiliului local,se zice că se va forma o comisie de expertiza etc
  Ce dracu sa întâmplat că demararea schimbări a început cu lifturile noi 2_4 ani vechime,scări de blocuri la care s-au schimbat 2lifturri,lifturi montate cu puțin timp în urmă de companii de telefonie .Un lucru este cert intr_un bloc din centru orașului cu trei scări fiecare având 10 nivele se schimba la sc C respectiv scara A ,scara B nu
  Fac mențiunea că blocul este construit in 1972 deci liftul are 50 ani
  În urmă mai multor vizite la reprezentanți primarii,adrese peste adrese nu sa rezolvat nimic
  Din total de 44apartamente 23sint ocupate de pensionari,un om a murit din cauza liftului,ajutorul medicilor îngreunat de liftul defect acesta locuind la etj 8
  In prezent 9persoane coboară de la etj superioare 1_2ori pe saptamina avind probleme cu inima,operate sau tije in membrele inferioare
  Am făcut adresa pentru sprijin la cel puțin 10 publicații românești din Anglia,USA,Canada,Spania, Germania,,Italia pina acum nimic
  Ce rămîne de făcut?

 4. Și la Tulcea, orașul e la pământ, murdar, corupt, numai incompetenți cu pile conduc orașul, șpăgari, dar actualul primar, aflat la primul mandat de la ciuma galbena, a primit cadou un ap de peste 70.000 euro cadou, plus acum își face casa!
  E abia la primul mandat! Nu știu dacă este oraș mai prăpădit ca Tulcea în tara! Poate, eventual la Vaslui!!! E tot judet la stăpân! Oricum stați liniștiți la voi se aude, la, noi despre mafioții locali, auzim și vedem doar la Realitatea TV, la Anca Alexandrescu!!! Cum își bat joc de noi și ce s-a ales de fondurile ITI!!!
  O rușine de oraș a ajuns, nu din cauza tulcenilor! La voi e primar din 2016, la noi de la primul mandat își face casa!!!!

 5. Din cauza padurii, nu vedem copacii!

  Uitati va putin in urma la familia Mot, astia au facut si au avut bani din totdeauna, tatal acestuia a fost ( cred ca este si acum, habar nu am) un renumit avocat de succes, care se ocupa de cazuri,,grele „, mama sa a fost judecator, incepamd de la judecatoria Slatina, apoi Curtea de Apel Craiova si Bucuresti, probabil are si pensie speciala…
  Cand dl Mot a devenit primar, deja ,,statea” pe bani….asa ca, mai bine sa ne uitam la restul care au venit de nicaieri si au averi colosale, aparute tot de nicaieri….
  Sarbatori cu bine, tuturor!

 6. Hahaha
  Avea bani dinainte Motz?
  Ce vrajala de PSD -ist hot!
  Face socru vila…pfff
  Merg in weekend urî
  Copiii stau cu bunicii
  Mamaaa
  Cât de proști ii crezi pe oameni

  Cei care aveți cel mai mic indiciu mergeți la parchet să se facă ancheta, să-l ancheteze și pe socru că din pensie și salariu și agoniseala nu făcea vila de 300.000 euro!
  Trist este și că tot pe el îl vor vota cetățenii care nu se informează și pun botul apomana și vrajala ieftina…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei | Aktual24

Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei....

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul. Dar Kremlinul vrea o înmormânare secretă

Mama lui Aleksei Navalnîi și-a văzut fiul decedat într-un...

Medicii tineri „fug” din cel mai mare spital din Moldova

Medicii tineri "fug" din cel mai mare spital din...