Primul bloc turn cu 19 etaje din Oradea. Construcția ar putea începe anul viitor

Data:

Primul bloc turn cu 19 etaje din Oradea. Milionarul Viorel Micula ar putea începe anul viitor construcţia unei mega-dezvoltări imobiliare, estimate la 25 milioane euro, care va cuprinde patru construcţii, între care un bloc de 19 etaje, în Piaţa Cetăţii din Oradea.

Înalt de 61,4 metri, viitorul bloc din faţa pasajelor subterane din Piaţa Cetăţii va fi de două ori mai mare decât oricare altul din Oradea.

„Consiliul Local a aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii februarie Planul Urbanistic Zonal al acestei investiţii. Acum putem începe demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire. Pentru un proiect atât de mare, procesul de autorizare este complicat, aşa că în mod sigur lucrările nu vor începe anul acesta. Cel mai probabil, construcţia va demara anul viitor”, a declarat pentru BIHOREANUL Ovidiu Jula, administratorul societăţii Central Business Consulting, iniţiatorul proiectului.

Citește și: Laura Ștefan: Ucraina vrea să arate că merită încrederea europenilor. Proceduri transparente, din buncăr, pentru prevenirea corupției

Societatea, care are ca obiect de activitate închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, este deţinută în proporţii egale de firmele Real Estates & Buildings SRL şi Plus Quadriga SRL, ale căror acționari sunt Viorel Micula și soția sa Doina Micula, Lucian Ionuț Pop, precum și două firme elvețiene avându-i ca beneficiari pe Lars Alexander Haussmann și Magnhild Lindis Haussmann. Niciunul dintre parteneri nu are mai mult de 28% din acțiuni.

O investiţie de 25 milioane euro

Investiţia se anunţă cea mai ambiţioasă dezvoltare imobiliară programată pentru anii următori în Oradea și se va întinde pe amplasamentul delimitat de Piaţa Cetăţii, respectiv străzile Gheorghe Costaforu, Alexandru Vlahuţă şi Ion Ghica.

„Costul investiţiei depinde de preţurile materialelor la data demarării construcţiei, nivelul salariilor, inflaţie şi altele. Dacă luăm în calcul un preţ de 500 euro pe metru pătrat, pentru cei de 50.000 metri pătraţi de construcţie rezultă o valoare de 25 milioane euro”, a explicat Ovidiu Jula.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: Comasarea alegerilor nu este justificată. Ce probleme are ordonanța prin care se mută data alegerilor
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...