Primul festival din România dedicat Esports-ului va avea loc la Oradea

Data:

Campionatul European de Counter-Strike: Global Offensive (Euro CS:GO) va fi organizat în acest an la Oradea, în perioada 5 – 10 iulie, în noua sală polivalentă, Oradea Arena, a anunțat Primăria Oradea.

Euro CS:GO este parte, alături de alte competiții de CS:GO și League of Legends, din Digital Crusade 2022, fiind și primul festival dedicat Esports-ului din România. 

După turneele naționale realizate de fiecare stat în parte, prima întâlnire dintre cele peste 30 de țări înscrise deja în competiție va avea loc în mediul online. Astfel, în luna iunie, timp de două zile, echipele se vor confrunta pentru a stabili cele mai bune 16 echipe care vor ajunge în România.

În perioada 5-10 iulie, la finala din Oradea, organizată în premieră în colaborare cu Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, se va desemna cea mai bună echipă dintre cele 16 care s-au remarcat în calificări.

Finala însumează cinci zile de eveniment și șase competiții diferite. Pe lângă Campionatul European de CS:GO și Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competiții: Super Battles (competiție națională de CS:GO), Esports Corporate Championship (campionate de LoL, CS:GO, Dota 2 și FIFA dedicate angajaților gameri din România), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) și încă un turneu surpriză, care va fi anunțat în curând.

Cele mai bune echipe de pe fiecare continent vor ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia), unde se vor lupta pentru titlul de campioană mondială.

Evenimentul Digital Crusade 2022 este realizat în colaborare cu Romanian Esports League, Dăescu Borțun Olteanu și Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea).

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI

Citește și: Un medic care spunea că pentru o mită de doar 200 de lei nici nu urcă în sala de operații, condamnat definitiv cu suspendare

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. A plecat după un bornout cumplit

Frumoasa poveste a unui IT-ist ieşean reîntors acasă din SUA. Amatori sau profesionişti, ieşenii pasionaţi de tehnologie au acum la dispoziţie o platformă dedicată lor: People of Tech. Nu faceţi însă greşeala de a crede că această comunitate îşi propune să vorbească doar despre tehnologie.

Aktual24 | Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari

Culisele Tratatului de la Trianon și slăbiciunile României Mari....

Ce au căutat românii pe Internet în 2023

Ce au căutat românii pe Internet în 2023. Conaționalii care au navigat pe Internet anul acesta au realizat căutări variate de cuvinte cheie, de la vreme la tehnologie avansată. Conform unei analize detaliate efectuate de agenția SEO TargetWeb, topul căutărilor pe Internet în România a evidențiat preferințe și tendințe interesante.