Procesul fostului director executiv al DSVSA Botoșani, judecat pentru abuz în serviciu și delapidare, bate pasul pe loc

Data:

Procesul fostului director executiv al DSVSA (Direcţia Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoșani, trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru abuz în serviciu și delapidare, a stat blocat la Tribunalul Botoșani din iunie 2023 și până în prezent.

Asta pentru că judecătorul care a soluționat cererile în Camera preliminară nu a avut timp să redacteze încheierea de ședință. 

În ultimii ani, o sumedenie de fapte penale au rămas nesancționate din cauza prescrierii răspunderii penale, ca urmare a întârzierilor în soluționarea anchetelor sau din cauza proceselor amânate cu anii.

Dezbaterile în camera preliminară au început în martie 2023, la aproape trei luni după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a finalizat cercetările și a trimis dosarul lui Mihai Țurcanu la instanță.

Citește și: Mai mulți cultivatori de cereale se plâng că tehnologia antigrindină provoacă seceta. Se anunţă proteste

Procesul fostului director executiv al DSVSA Botoșani. Patru amânări ale pronunțării

Apoi, în aprilie 2023 instanța a anunțat că amână pronunțarea. Au urmat însă alte patru amânări ale pronunțării, iar soluția a venit pe 14 iunie 2023.

Atunci, completul de judecată a respins ca nefondate cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi și a constatat legalitatea întocmirii rechizitoriului, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Instanța a decis totodată începerea judecării cauzei.

Doar că decizia nu era definitivă și prin urmare cei în cauză au contestat încheierea de ședință la Curtea de Apel Suceava.

250 de zile pentru redactarea unei hotărâri În mod normal, hotărârea este redactată în câteva zile de la pronunțare, ori în circa 15 zile de la deliberare.

Dar nu a fost cazul. Au urmat câteva luni bune de așteptare, adică mai bine de jumătate de an, pentru că încheierea a fost redactată abia în luna februarie a.c.

Astfel, de la deliberare și până la redactare au trecut aproape 250 de zile, interval în care dosarul a fost pur și simplu blocat.

Așa se face că de la sesizarea instanței de către DNA a trecut deja un an și trei luni, iar dosarul nu a trecut nici de Camera preliminară şi urmează dezbaterile de la Curtea de Apel.

Când vor începe ele, este greu de spus pentru că, deocamdată, dosarul nu a fost pus pe rolul Curții, semn că acesta se află blocat în continuare între instanțe.

Articolul integral, în Monitorul de Botoșani


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related